Hava Durumu

Mahkeme kararını verdi: Bursa'daki ilaç firması konkordato ilan etti!

Bursa'da medikal ürün imalatı ve ticareti yapan Özünteks İlaç Itriyat Medikal Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 09:02
Kaynak: İsmail Karaduman
Mahkeme kararını verdi: Bursa'daki ilaç firması konkordato ilan etti!

İflas ve konkordato haberleriyle çalkalanan Bursa'da şimdi de bir ilaç firması konkordato ilan etti.

Koronavirüs pandemisi döneminde Bursa'da faaliyetlerine başlayan Özünteks İlaç Itriyat Medikal Ticaret Limited Şirketi, ekonomik sorunlarla baş edemeyince konkordato talebiyle mahkemenin kapısını çaldı.

Firmanın mali durumunu inceleyen Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık geçici mühlet verdi.

GEÇİCİ MÜHLET DOLDU: KONKORDATO KARARI ÇIKTI

Özünteks İlaç Itriyat Medikal Ticaret Limited Şirketi'ne tanınan geçici mühletin dolmasıyla mahkeme nihai kararını verdi.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, "Davacılar Özünteks İlaç Itriyat Medikal Ticaret Limited Şirketi'nin mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; 17/07/2024 tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık kesin mühlet verilmesine, daha önce atanan Konkordato Komiseri Şükrü Çalışkan'ın komiserlik görevinin devamına, sektörden olan bir konkordato komiserinin seçilerek ara karar ile ilaveten atanmasına, komiserlerin ücretlerin belirlenecek bu ara karar ile yeniden değerlendirilmesine, mahkememizce geçici mühletle birlikte verilen tedbir kararlarının devam ettiği ve kesin mühlete ilişkin İİK 'daki sonuçların etkilerinin devam ettiğinin açıklanmasına, talep ve ihtiyaç halinde yahut mahkememizce resen taktir edildiğinde istekliler ve alacaklı sınıfları da nazara alınarak alacaklar kurulunun daha sonra oluşturulabileceğinin açıklanmasına, dosyanın denetlenebilmesi bakımından duruşmanın 25/12/2024 günü saat 13:50'e bırakılmasına karar verilmiştir. Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur." ifadelerine yer verildi.

MORİA PHARMA İLE TANINIYORDU

Moria Pharma adlı markasıyla destekleyici gıda takviyesi ürünler üreten Özünteks İlaç Itriyat Medikal Ticaret Limited Şirketi, firma bünyesindeki Özün Ecza Deposu ile Türkiye’nin pek çok noktasına ilaç ve Itriyat ürünleri gönderiyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.