Togg’un Bursa'daki üretim hattını kurmuştu: ROBO'nun konkordato talebi onaylandı!
2002 senesinde bir grup deneyimli elektrik-elektronik mühendisi tarafından temelleri atılan, 2006 yılında da resmen kurulan teknoloji devi ROBO zor günler yaşıyor...
Öncelikle otomotiv olmak üzere birçok sektöre endüstriyel otomasyon hizmeti veren, onlarca mühendis ve yüzlerce teknikerin çalıştığı ROBO mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulunmuştu.
ROBO'nun konkordato talebini değerlendiren mahkeme, dev firmaya geçici mühlet tanımıştı.
ROBO'YA 1 YILLIK MÜHLET VERİLDİ
Geçici mühletin ardından dev firmanın durumunu inceleyen Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, ROBO'nun konkordato talebini onayladı.
Mahkeme, 2 Ekim 2024 tarihinden başlayarak 1 yıllık kesin mühlet verildiğini bildirdi.
Daha önce geçici mühlet kapsamında atanan konkordato komiserleri Ali Karakaş, Hafiz Coşkun ve Barış Küçük’ün de görevleri devam edecek.
Mahkeme, konkordato davasıyla ilgili 9 Ocak 2025 tarihinde duruşma yapılacağını da açıkladı.
MAHKEMEDEN UYARI! "KONKORDATO VE İFLAS..."
Mahkeme, davacıların söz konusu hükümlere ya da komiserin ihtarlarına aykırı davranışı halinde mahkemece borçlunun malları üzerinde tasarruf yetkisinin kaldırılabileceği veya 292. madde kapsamında mühletin kaldırılarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflasına karar verilebileceğini de bildirdi.
TOGG, ARÇELİK, OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ...
Otomotiv robotik üretim hatlarında Türkiye’nin en büyük mühendislik firması olan ROBO, yerli otomobil Togg’un gövde üretim hattının robotik sistemlerini kurmuştu.
ROBO ayrıca Osmangazi Köprüsü'nün portal sistemini, Arçelik ve BSH'nin üretim hatlarını kurdu.
4 ÜLKEDE İŞ YAPIYORLAR
Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan dev firma Kocaeli'deki firmasının haricinde yurt dışında kurduğu şirketlerle İngiltere, Almanya ve Romanya'da da faaliyet gösteriyor.