Hava Durumu

Konkordato talep eden Bursa'daki 40 yıllık tekstil devi hakkında flaş karar!

40 senedir Bursa'da faaliyet gösteren Sateks Tekstil'in konkordato davasında, davacıların taleplerinin reddine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 15:18
Kaynak: İsmail Karaduman
Konkordato talep eden Bursa'daki 40 yıllık tekstil devi hakkında flaş karar!

2024 yılının ilk 7 ayında yüzlerce şirketin kapandığı Bursa'da iflas ve konkordato haberleri gelmeye devam ediyor.

GEÇİCİ MÜHLET VERİLMİŞTİ

Sabri Öztürk'ün 1984 yılında Demiryolu Caddesindeki bir  atölyede temellerini attığı Sateks Tekstil ile 1995 yılında Mustafa Öztürk tarafından kurulan Erciyes Tekstil, ekonomik sıkıntıları aşamayınca konkordato için mahkemenin kapısını çalmak zorunda kalmıştı. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi de iki firmaya geçici mühlet tanımıştı.

MAHKEME'DEN "İFLAS" KARARI

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, her iki şirketin de konkordato talebi hakkında nihai kararını verdi.

Mahkeme, davacıların konkordato taleplerinin ayrı ayrı reddine, davacıların şartları bulunmadığından iflas kararı verilmesine yer olmadığına, davacılara verilen kesin mühletin sonuçlarının kendiliğinden sona erdiğinin ve mahkememece alınan tedbirlerin kaldırıldığının açıklanmasına, Konkordato komiseri Yıldırım Can Arpaçay'ın görevinin sonlandırılmasına hükmetti. 

 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRACAT YAPIYORLAR

Aylık 600 ton üretim kapasitesinde, yıllık 4800 ton üretimi olan polyester, pamuk, viskon, naylon, bobin ve muf boya üzerine hizmetlerini sürdüren Sateks yatırımlarını yurt içinde iç piyasa satış ve fason olarak, yurtdışında ise bir çok ülkeye ihraç yaparak Türk ekonomisinin gelişmesine destek oluyor. Tekstil sektörünün aranan şirketlerinden biri haline gelen Sateks, İngiltere, Almanya, İtalya, Hong-Kong ve Bulgaristan gibi ülkelere halen ihraç yapıyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.