Hava Durumu

Fidansoy, Bursa'da tekrar başlayan Körfez Seferleri hakkında konuştu! "Toplu taşıma prensiplerine..."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in denizden toplu taşımacılığı yeniden gündeme almasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden BURULAŞ'ın eski genel müdürü Levent Fidansoy, "Geçmişte hiçbir şey olmamış, sanki Bursa'da deniz olduğu ilk defa keşfedilmiş gibi yaşananları dikkate almadan seferlere başlamak ne derece doğrudur. Şu an planlanan seferler toplu taşıma konseptine ve prensiplerine birçok yönden uygun değildir." diyerek kendi önerisini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 15:31
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Fidansoy, Bursa'da tekrar başlayan Körfez Seferleri hakkında konuştu! "Toplu taşıma prensiplerine..."

Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) eski genel müdürü Levent Fidansoy, sosyal medya hesabından 'Körfez Seferleri' hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Gemlik Körfezi'nde 2012 yılında başlayan deniz yolu ile toplu taşıma deneyimimiz olmuştu." diyen Fidansoy, Dentur Avrasya'dan kiraladıkları Tafralı teknesi ile başlayan seferlerin, İzzet Kaptan ve daha sonra şehir hatlarından satın alınan Hamdi Karahasan gemisi ile devam ettiğini belirtti.

Hafta sonu da gemi ile ada seferleri yapıldığını belirten Fidansoy, kendisinden sonra aniden gelen yönetimin çok şey gibi bu projeyi de iptal ettiğini söyledi.

Yeni Başkan Bozbey'in denizden toplu taşımacılığı yeniden gündeme almasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Fidansoy şu ifadeleri kullandı:

Ancak geçmişte hiçbir şey olmamış, sanki Bursa'da deniz olduğu ilk defa keşfedilmiş gibi yaşananları dikkate almadan seferlere başlamak ne derece doğrudur. Şu an planlanan seferler toplu taşıma konseptine ve prensiplerine birçok yönden uygun değildir.

Kanımca Haliç tersanesinin yeni ürettiği deniz dolmuşlar uygun olabilir. Gördüğüm kadar denizci yapıya sahip tekneler bazı modifiyelerle Bursa'ya uygun olacaktır.

Bu tekneler ile rotalar

1-Burgaz-Mudanya - Arnavutköy - Siği - Trilye

11-Altıntaş-Burgaz - Mudanya-Trilye - Eşkel - Eğerce

2-Gemlik - Kumla- Büyükkumla - Karacaali - Narlı

21-Kumla - Gemlik - Kumsaz

Başlangıçta 2 daha sonra 5 adete tamamlanmalıdır.

Sahil seferi yapacak bu tekneler pruvadan kapaklı olduğundan iskele yatırımları/düzenlemeleri fazla olmayacak. Ücretlendirme gemilerdeki validatörlerle yapılacaktır. İşletme maliyeti düşük olacağından otobüs biletinden çok farklı bir ücret olmayacaktır.

Ayrıca Körfez cross geçişleri için çok ucuza alıp, taşıma amaçlı değil İznik Gölü'nün değerini arttırma amaçlı kullandığımız sonra yok pahasına satılan Akşemsettin benzeri bir deniz otobüsü ile

3-Mudanya-(Kurşunlu) -Gemlik

4-Mudanya-Armutlu -Fıstıklı

seferleri yapılabilir.

Bir gemi yetersiz olduğunda filodaki diğer gemilerden kullanılabilir.

(Özellikle yerlerin asıl isimlerini kullandım.)

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.