Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan ‘kanlı eldiven’li protesto!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni 'Katliama dur de' yazılı kırmızı boyalı eldivenlerle protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:45
Kaynak: Coşkun Saitoğlu
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan ‘kanlı eldiven’li protesto!

CHP milletvekilleri; TBMM Genel Kurulu’nda sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi görüşmelerinde düzenlemeyi kanlı eldivenler giyerek ve “Öldürme, yaşat”, “Yasayı geri çek”, “Kanlı yasaya hayır” ve “Aşıla, kısırlaştır, yerine bırak” yazılı dövizler aracılığıyla protesto etti.

KAYIŞOĞLU: DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu sosyal medya hesabından protestolara ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in üç günlük Bursa programından sonra Meclis Genel Kurulu'na geldiklerini belirten Kayışoğlu, " AKP hükümeti tarafından hayvanların ölüm fermanı olacak kanuna karşı direnişimizi sürdürüyoruz. Sokak hayvanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

KANLI ELDİVEN İLE TEPKİSİNİ ORTAYA KOYDU

KayışoğluTBMM Genel Kurulu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri sırasında muhalefeti göstererek 'Sahipsiz köpekler' ifadesine vurgu yapıp tepki çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun arkasında bulunduğu bir fotoğrafı paylaşarak, "Meclis Genel Kurulu'nda hayvan hakları adı altında getirilecek olan hayvan katliamına karşı grubumuz olarak hazırız ve bu katliama dur diyoruz." notunu düştü. Söz konusu fotoğrafta Kayışoğlu'nun, hayvanların kanını temsil eden kırmızı renkle boyanmış bir eldiven taktığı görülüyor.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ: ÖYLE BİR KASTIM YOK BENİM

Yenişehirlioğlu'nun konuşması esnasında 'Sahipsiz köpekler' diyerek parmağıyla muhalefet milletvekillerini işaret etmesinin ardından muhalefet vekilleri masalara vurarak tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Yenişehirlioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Benim kürsüde okuduğum metnin dışında kendim doğaçlama herhangi bir şey söylemedim. Konuşmamı yaparken sesler yükselince doğal olarak konuşmacı sesini yükseltebiliyor, el kol hareketi yapabiliyor. Asla, ben inançlı bir insanım, helalleşmenin önemli olduğuna inanırım. Bir Allah'ın kulu kast ettiysem öbür dünyada doğru gün yüzü görmeyeyim. Öyle bir kastım yok benim. Hepiniz benim için anlamlı ve önemlisiniz."

Kaynak: Coşkun Saitoğlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.