Hava Durumu

Bursalıların klima isyanı sonrası BURULAŞ'tan 'camları açmayın' çağrısı: Bakımları tamamlandı!

Dışarıda 30 derece olan sıcaklığın içeride 40 dereceye kadar ulaştığı Bursa'daki toplu taşıma araçlarında seyahat eden vatandaşlar tüm itirazlara rağmen klimalar açılmayınca isyan etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım işletmesi Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ), gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada otobüs ve BursaRay vagonlarının yaza hazır hale getirildiğini, soğuk hava kaybına neden olmaması için vatandaşlar araç içi camları açmamalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:34
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursalıların klima isyanı sonrası BURULAŞ'tan 'camları açmayın' çağrısı: Bakımları tamamlandı!

Her yaz mevsimi olduğu gibi bu yaz da kavurucu sıcaklar altında toplu taşımayla seyahat etmek zorunda kalan Bursalı vatandaşlar, klima açılmamasına isyan etti.

Hem özel halk otobüsleri hem de BURULAŞ bünyesindeki otobüslerde klima açmayan şoförler, vatandaşları canından bezdirdi. 

Tıka basa dolu otobüslerde seyahat eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını istedi.

BURULAŞ'TAN AÇIKLAMA: KLİMA BAKIMLARI TİTİZLİKLE TAMAMLANDI

Gelen tepkiler üzerine BURULAŞ açıklama yayımladı.

Klimanın sıcak havalarda toplu taşıma araçlarındaki en önemli konfor unsuru olduğunu belirten BURULAŞ, uzun süredir bakım ve hazırlığı yapılan otobüs filosu ve BursaRay vagonlarının yaza hazır hale getirildiğini bildirdi.

BursaRay'da çalışan 138 vagon ve filodaki otobüslerin yüzde 84'ünün klima bakımları titizlikle tamamlandığını açıklayan BURULAŞ, Bursa'da serin yolculuk yapılabilceğini kaydetti.

"YOLCU YOĞUNLUĞU NEDENİYLE..."

BURULAŞ yetkilileri, son günlerde Haziran ayına göre hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi ve yolcu yoğunluğuna bağlı hissedilen sıcaklığın yer yer değişkenlik gösterebildiğini belirterek Bursa'daki tüm toplu taşıma araçlarında sıcaklığın tüm yaz boyunca 22 derecede tutulacağını açıkladı.

"CAMLARI AÇMAYIN"

BURULAŞ, toplu taşıma araçlarında soğuk hava kaybının önüne geçilmesi için seyahat esnasında yolculardan camları açmamalarını istedi. Ayrıca klimalar ile ilgili herhangi bir arıza ya da bildirimde bulunmak isteyen yolcular için 0850 850 99 16 no'lu telefon numarası paylaşıldı.

ŞİKAYET YAĞDI

Toplu taşıma araçlarında klimasız bir biçimde seyahat eden Bursalılar şikayetlerini Şikayetvar adlı platformdan dile getirdi.

İşte bazı şikayetler...

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.