Hava Durumu

Bursa'nın tarihi mekanı Koza Han'daki kahve fiyatı dudak uçuklattı!

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi'nde bulunan Koza Han'da 100 TL'ye Türk kahvesi, 50 TL'ye maden suyu satılması müşterileri isyan ettirdi. Fiş kesilmediğini de öne süren vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. İşte fiyatlar...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 14:41
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın tarihi mekanı Koza Han'daki kahve fiyatı dudak uçuklattı!

Osmanlı Sultanı 2. Bayezid döneminde yaptırılan ve ipek kozası ticareti yapıldığı için Bursa'nın tekstil merkezi olmasında önemli rol oynayan Koza Han bugün hala önemini koruyor.

Bursa'nın simgelerinden Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki Koza Han'da tekstil ürünleri satan dükkanların yanı sıra yiyecek içecek işletmeleri de hizmet veriyor.

Hanın avlusunda hizmet veren bu mekanlar, Bursa'yı ziyaret yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

FAHİŞ FİYATLAR TEPKİ ÇEKİYOR

Koronavirüs pandemisi sonrası ülkemizin enflasyon girdabına yakalandığı bu dönemde tarihi mekandaki işletmeler, fahiş fiyatları nedeniyle tepki çekiyor.

Vatandaşların sorunlarını paylaşarak çözüm aradığı Şikayet adlı platforma Koza Han'daki işletmeler hakkında çok sayıda şikayet iletildi.

Fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlardan bazıları alışveriş fişi de kesilmediğini öne sürdü.

Neslihan adlı müşteri yetkililere denetleme çağrısında bulunarak, "Kozahan'da oturmak istedik. Verdiğimiz Türk kahvesi siparişine adet başı 100 TL ödedik, iki kişiydik 200 TL. Şaka gibi (Türk kahvesi). Şaşırtıcı durum, cidden kasaya gidip siparişimizi vereceğim zaman kasada duran şahsa 'Bir Türk kahvesi 100 TL mi?' diye sorduğumda, duymazlıktan gelip cevap vermemesi. Yazıktır. Müşteri memnuniyeti sıfır. Verdiğim ücret umarım kendisine aynı yapıldığı takdirde ondan çıkar. Gitmenizi önermiyorum. Umarım şikayetim göze çarpar da fiyatlar denetleme altına alınır. (Diğer menüdeki fiyatları tahmin bile edemiyorum.)" ifadelerini kullandı.

"FİŞ KESMİYORLAR"

Fiyatların çok yüksek olduğundan yakınan Zuhal adlı vatandaş, "5 Türk kahvesine 500 lira verdik. İnanılmaz gerçekten. Böyle nostaljik ve simgesel bir yerde Türk kahvesinin 100 lira olması haksız kazançtır. Yazık insanımıza Kozahan'da oturup bir kahve içilemeyecek mi. Kimse denetlemiyor mu, fiş de kesmiyorlar." diyerek sitem etti.

"CİMER'E HER TÜRLÜ ŞİKAYETTE BULUNACAĞIM"

Gizem adlı müşteri ise maden suyuna 50 TL, Türk kahvesine 100 TL ödediklerini ifade ederek, "İki Türk kahvesi ve iki maden suyuna 300 lira hesap ödedik. Ciddi fiyat vermelerinin yanı sıra hesapta yanlışlık mı var dediğimizde kaba saba davranan çalışanları CİMER'e her türlü şikayette bulunacağım. Türk kahvesini 100 TL'ye, maden suyunu ise 50 liraya sattıklarını söylediler. Gelen Türk kahvesinin sunumu ise uydurma bir biçimdeydi. Fiyat artışlarının hepimiz farkındayız fakat ciddi derecede olmayacak fiyatlar. Biraz hakka ve hukuka giriyor. Kesinlikle pişman olursunuz." dedi.

Begüm adlı yurttaş ise şu ifadeleri kullandı:

Saygısız ve üst düzey fiyatta fiş vermeyen cafe. Bursa Kozahan'da **** cafe hem fiş vermiyor hem de fiyatları diğerlerinden çok fazla. Çay istedik fiş istedik hakaret etti çalışan personel. Buralar denetlenmiyor galiba kabadayı tavırlı bir yer.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.