Hava Durumu

Bursa'da sağlık krizi! Bakanlık ihale açtı: Acil alanı yoğun bakıma dönüştürülecek

Sağlık Bakanlığı, yoğun bakım yatağı beklerken ölen hastaların olduğu iddia edilen Bursa'da, bir devlet hastanesinin acil müşahede alanının yataklı yoğun bakıma dönüştürülmesi için harekete geçti. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:15
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da sağlık krizi! Bakanlık ihale açtı: Acil alanı yoğun bakıma dönüştürülecek

Tüm Türkiye'de hissedilen sağlık krizi Bursa'da giderek derinleşiyor.

Büyük sanayi kuruluşlarını barındırması nedeniyle yoğun işçi göçü alan Bursa'da nüfus arttıkça sağlık hizmetlerindeki yetersizlik kritik seviyelere yükseldi.

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'nın 21 Haziran akşamı Bursa’da üç hasta için yoğun bakım yatağı bulunamadığını, bir hastanın yoğun bakım yetersizliği nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından dikkat çeken bir ihale açıldı.

ACİL ALANI YOĞUN BAKIMA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Sağlık Bakanlığı, Bursa merkez gibi ilçelerde de çıkmaza giren yoğun bakım yatağı kriziyle boğuşuyor. Bu kapsamda Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin acil müşahede alanının 10 yataklı yoğun bakıma dönüştürülmesi için ihale açıldı.

1 Temmuz'da yayımlanan ihaleye verilen teklifler, 19 Temmuz günü açılacak. İhaleyi kazanan firma, sözleşmeyi imzaladıktan sonra 10 gün içinde işe başlayacak.

Acil alanının, yoğun bakıma dönüştürülmesi ise 3 ay sürecek.

ÖLÜM İDDİASI YALANLANMADI

CHP Bursa Milletvekili Pala'nın hastalar için yoğun bakım yatağı bulunamadığı ve  bir hastanın yoğun bakım yetersizliği nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından Sağlık Bakanlığı ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. 

BURSA'YA NEFES OLACAK HASTANENİN İNŞAATI BİTİRİLEMİYOR

2014 yılında Bursa'nın merkezinde inşasına başlanan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde ana yüklenici firmanın aylardır  taşeron firmalara ödeme yapmaması sonucu kriz çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mart’taki Bursa mitinginde 3 ay içinde açılışını yapacaklarını söylediği hastanenin inşaatında çalışan işçiler aylardır alamadıkları maaşları için grev yapmıştı.

Açıldığında sağlık alanında Bursa'nın önemli ölçüde ihtiyacını karşılaması beklenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi 1315 yatak kapasitesiyle hizmet verecek.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.