Hava Durumu

Bursa'da deniz kenarındaki binalar hakkında yıkım kararı: Kapılara tebligat yapıştırıldı!

Bursa Gemlik Belediyesi “riskli" olduğu tespit edilen binaların kapısına tebligat tutanağı asarak yıkım yapılacağını bildirdi. İşte tahliye edilmesi istenen o binalar...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 10:41
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da deniz kenarındaki binalar hakkında yıkım kararı: Kapılara tebligat yapıştırıldı!

Deprem konusunda Bursa'nın en riskli ilçelerinden Gemlik'te 'riskli' olduğu tespit edilen binaların yıkımı için harekete geçildi.

Gemlik BelediyesiCumhuriyet mahallesi 2386 ada ve 1 parselde bulunan 3 binanın riskli yapı tespitinin kesinleştiğini açıkladı.

Binaların adreslerini paylaşan belediye, tahliye ve yıkım için tebligat tutanağı hazırladı.

KAPILARA TEBLİGAT YAPIŞTIRILDI: 90 GÜN SÜRE VERİLDİ

Cumhuriyet mahallesi 431. sokakta yer alan No: 1 A, No: 1 B ve No: 1 C adreslerindeki 3 yapınn kapısına tebligat yapıştırıldı.

Belediyenin tebligatında şu ifadeler yer aldı:

Bursa ili, Gemlik ilçesi, tapuda Cumhuriyet, 2386 ada ve 1 parselde kayıtlı ve Bursa ili, Gemlik ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi mahallesi, 431 (SOKAK) C/S/B/M, No: 1 A, No: 1 B ve No: 1 C adreslerinde yer alan yapı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alanda” kalmaktadır/ 294859 Yapı Kimlik Numarası (YKN) ile “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiş ve riskli yapı tespiti kesinleşmiştir.

6306 sayılı Kanun’un 5 inci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca; riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilen yapının tahliyesi ve yıktırılmasına ilişkin olarak düzenlenen işbu Tutanak, ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ yerine kaim olmak üzere, riskli yapıya asılacak, maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilecek ve muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilecektir. Muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebligat yapılmış sayılacaktır.

Muhtarlıkta yapılacak ilanın son gününden itibaren başlamak üzere, riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilmiş olan yapının tahliyesi ve yıktırılması için maliklere 90 gün süre verilmiştir. Bu süre içerisinde riskli yapı, maliklerce tahliye edilip yıktırılmadığı takdirde riskli yapının tahliyesi ve yıktırılması idarî makamlarca yapılacaktır. İdari makamlarca yaptırılacak tahliye ve yıkımın masrafları maliklerden 6183 sayılı Kanuna göre tahsil edilecektir.

Riskli yapı olarak tespit edilen yapılarda; güçlendirme yapılmak istenilmesi durumunda; riskli yapının yıktırılması için verilen süre içerisinde, maliklerce, öncelikle güçlendirmenin teknik olarak mümkün olduğunun tespit ettirilmesi; güçlendirme projesinin hazırlatılması, 634 sayılı Kanun'un 19 uncu maddesinde belirtilen şekilde güçlendirme kararının alınması ve imar mevzuatı çerçevesinde güçlendirme ruhsatı alınması suretiyle güçlendirme yapılması mümkündür.

İşbu Tutanak ile bildirilen tahliye ve yıkım işlemine karşı maliklerin, 6306 sayılı Kanun’un 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre, otuz gün içinde 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açma hakkı mevcuttur (26 /09 / 2024).

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.