Hava Durumu

#Deniz

Bursa Hakimiyet - Deniz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Deniz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da deniz kenarındaki binalar hakkında yıkım kararı: Kapılara tebligat yapıştırıldı! Haber

Bursa'da deniz kenarındaki binalar hakkında yıkım kararı: Kapılara tebligat yapıştırıldı!

Deprem konusunda Bursa'nın en riskli ilçelerinden Gemlik'te 'riskli' olduğu tespit edilen binaların yıkımı için harekete geçildi. Gemlik Belediyesi, Cumhuriyet mahallesi 2386 ada ve 1 parselde bulunan 3 binanın riskli yapı tespitinin kesinleştiğini açıkladı. Binaların adreslerini paylaşan belediye, tahliye ve yıkım için tebligat tutanağı hazırladı. KAPILARA TEBLİGAT YAPIŞTIRILDI: 90 GÜN SÜRE VERİLDİ Cumhuriyet mahallesi 431. sokakta yer alan No: 1 A, No: 1 B ve No: 1 C adreslerindeki 3 yapınn kapısına tebligat yapıştırıldı. Belediyenin tebligatında şu ifadeler yer aldı: Bursa ili, Gemlik ilçesi, tapuda Cumhuriyet, 2386 ada ve 1 parselde kayıtlı ve Bursa ili, Gemlik ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi mahallesi, 431 (SOKAK) C/S/B/M, No: 1 A, No: 1 B ve No: 1 C adreslerinde yer alan yapı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alanda” kalmaktadır/ 294859 Yapı Kimlik Numarası (YKN) ile “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiş ve riskli yapı tespiti kesinleşmiştir. 6306 sayılı Kanun’un 5 inci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca; riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilen yapının tahliyesi ve yıktırılmasına ilişkin olarak düzenlenen işbu Tutanak, ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ yerine kaim olmak üzere, riskli yapıya asılacak, maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilecek ve muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilecektir. Muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebligat yapılmış sayılacaktır. Muhtarlıkta yapılacak ilanın son gününden itibaren başlamak üzere, riskli alanda kalan/riskli yapı olarak tespit edilmiş olan yapının tahliyesi ve yıktırılması için maliklere 90 gün süre verilmiştir. Bu süre içerisinde riskli yapı, maliklerce tahliye edilip yıktırılmadığı takdirde riskli yapının tahliyesi ve yıktırılması idarî makamlarca yapılacaktır. İdari makamlarca yaptırılacak tahliye ve yıkımın masrafları maliklerden 6183 sayılı Kanuna göre tahsil edilecektir. Riskli yapı olarak tespit edilen yapılarda; güçlendirme yapılmak istenilmesi durumunda; riskli yapının yıktırılması için verilen süre içerisinde, maliklerce, öncelikle güçlendirmenin teknik olarak mümkün olduğunun tespit ettirilmesi; güçlendirme projesinin hazırlatılması, 634 sayılı Kanun'un 19 uncu maddesinde belirtilen şekilde güçlendirme kararının alınması ve imar mevzuatı çerçevesinde güçlendirme ruhsatı alınması suretiyle güçlendirme yapılması mümkündür. İşbu Tutanak ile bildirilen tahliye ve yıkım işlemine karşı maliklerin, 6306 sayılı Kanun’un 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre, otuz gün içinde 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açma hakkı mevcuttur (26 /09 / 2024).

Bursa'da deniz sezonu kötü başladı! Alg patlaması ve çöpler... Haber

Bursa'da deniz sezonu kötü başladı! Alg patlaması ve çöpler...

Yaz sıcaklarının iyice kendisini hissetirmesiyle birlikte Bursalılar deniz sezonunu açtı. Hafta sonunu fırsat bilerek soluğu plajlarda alan vatandaşlar, güneşin yakıcı ve bunaltıcı havasından sıkılın alg patlamasının rengini değiştirdiği denize girdi. DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ Bursa'nın sahillerde kendini gösteren alg patlamaları, akıllara geçmiş yıllarda meydana gelen "Müsilaj kabusu geri mi dönüyor?" sorusunu getirdi. SAHİL ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ Denize akın eden bazı duyarsız vatandaşlar, Gemlik'teki Kumla sahilini çöplüğe çevirdi. Vahim görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan  görüntülerde yiyecek ve içecek ambalajlarının kumsalı kapladığı görüldü. ALG PATLAMASI NEDEN OLUR? Fazla azot ve fosfor gibi besin maddeleri, alglerin aşırı büyümesine ve çoğalmasına neden olarak alg yoğunluğunun artmasına yol açıyor. Son dönemde başta Marmara Denizi olmak üzeri algler görülmeye başlandı. Alg patlaması sırasında su, yeşil, kahverengi veya kırmızı renge dönebilir. Özellikle dinoflagellatlar tarafından oluşturulan kırmızı gelgitler (red tide) dikkat çekicidir.  Bazı alg türleri toksinler üretebilir. Bu toksinler, deniz canlılarını ve suyu kullanan insanları etkileyebilir. Toksik algler tarafından üretilen maddeler, deniz ürünleri tüketen insanlarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.  Balıkçılık ve turizm gibi sektörler, alg patlamalarından olumsuz etkilenebilir. Kötü kokular ve suyun rengindeki değişiklikler, turistleri uzaklaştırabilir ve balık stoklarının azalmasına yol açabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.