Hava Durumu

Bursaspor'un Özlüce projesinde yeni gelişme! İmar kararı askıya çıktı

Bursaspor Kulübü'nün kullandığı Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin içinde yer aldığı araziyle ilgili yapılan imar planı değişikliklerine gelen itirazların ardından alınan kararlar askıya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:56
Muhabir: Tulga Aykaç
Bursaspor'un Özlüce projesinde yeni gelişme! İmar kararı askıya çıktı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Temmuz ayı toplantısının 2. oturumunda Bursaspor'a kalıcı gelir sağlamak amacıyla kulübe tahsis edilen Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin içinde yer alan araziye benzinlik ruhsatı verilmesi kararlaştırılmıştı. Alınan karar sonrası askıya çıkan imar planlarına itiraz edilmişti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda, 1/5.000 ölçekli ve 1/1.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda spor alanı olarak yer alan arsanın Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak için ‘ticaret alanı’, ‘akaryakıt ve servis istasyonu alanı’ ve ‘sosyal tesis alanı’na dönüştürülmesi ile ilgili yapılan askı itirazıyla ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Yapılan açıklamada, "Askı itirazlarının kısmen reddine ve kısmen uygun olduğuna, bu doğrultuda 2396 ada, 5 parselin Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı'ndan, Ticaret Alanı'na alınmasına, Özel Sosyal Tesis Alanı'nın Sosyal Tesis Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nilüfer Nazım İmar Planı değişikliğinin uygun olduğuna karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

İMAR KARARLARI ASKIYA ÇIKTI

Alınan imar kararları Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in imzasıyla askıya çıkartıldı. 

26 Eylül Perşembe günü askıya çıkarılan imar kararlarına 25 Ekim Cuma gününe kadar itiraz edilebilecek.

Kaynak: Tulga Aykaç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.