Hava Durumu

Vatandaşlardan Bursa Büyükşehir'e BursaKart çağrısı: Komisyon alınmasın!

Bursalı vatandaşlar, Bursa Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak BursaKart bakiye yüklemelerinde alınan komisyonun kaldırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 17:40
Kaynak: İsmail Karaduman
Vatandaşlardan Bursa Büyükşehir'e BursaKart çağrısı: Komisyon alınmasın!

AK Parti döneminde BursaKart sisteminde yapılan güncellemeyle online bakiye yüklemelerinde komisyon ücreti alınmaya başlamıştı.

Önceki yönetim tarafından talepleri kabul edilmeyen vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları çağrıyla Bursa Büyükşehir'in yeni yönetiminden komisyonun kaldırılması için harekete geçmelerini istedi.

Sosyal medyadan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne seslenen bir kullanıcı, "Daha önce yükleme yapılırken komisyon alınmıyordu. Lütfen bu komsiyon kaldırılsın." ifadelerini kullandı.

NE KADAR KOMİSYON KESİLİYOR?

10-20 TL'lik  yüklemelerde 0,99 TL, 30-50 TL'lik yüklemelerde 1,99 TL, 100-150-200 TL'lik yüklemelerde 2,99 TL komisyon ücreti alınırken 500 TL'lik yüklemelerde 5,99 TL komisyon ücreti alınıyor. 

Komisyon bedeli ödemek istemeyen vatandaşlar ise dolum cihazları ve dolum bayilerini kullanmak zorunda kalıyor.

Şikayetvar adlı platformdan tepkilerini dile getiren bazı vatandaşlar şu yorumlarda bulundu:

- Komisyon ücreti kullanıcılar için ek bir maliyet getirmiştir. Yükleme miktarının artmasıyla komisyon ücretinin de artması kullanıcılar için ek bir yük oluşturmaktadır.  Komisyon ücreti alınmayan önceki uygulama sistemine geri dönülmesi için gereken adımların atılmasını bekliyorum.

- Bursakart uygulamasını indirip giriş yaptık bu sefer mobil bakiye yüklemede ücret kesiyorsunuz. Bu işlem ücretlerinin kaldırılmasını talep ediyorum. 

- Eski uygulamada karta para yüklerken ücret kesilmiyordu yeni uygulamada yükleme yaparken para yüklerken kesiliyor. Ülkenin her yerinde ücretsiz olan bu uygulamayı Bursa Büyükşehir Belediyes ücretli yapmış. Bu nasıl hizmet, uygulamanız zaten doğru düzgün çalışmıyor ücret almak nedir?

- BURULAŞ, online olarak daha uygulama güncellenmeden önce yükleme yaptığımızda banka aracılığıyla ücret alınmıyordu. Fakat uygulamayı güncelledikten sonra aylık abonman kartıma yükleme yaptığımda 6,99 TL ücret kesintisi yapılıyor. Daha önceden de yani eski uygulamayla banka üzerinden yükleme yapılıyordu ve ek ücret alınmıyordu, şimdi neden alınıyor diye vatandaş sorar.

- BURULAŞ online bakiye yüklemelerde işlem ücreti almaya başladı. Tüm işçiliği kendimiz yapıyoruz, aradan aracı yükleme noktalarını çıkartıyoruz fakat BURULAŞ bizden işlem ücreti adı altında para alıyor. Hiç adil değil. Bu uygulamanın kaldırılması gerekmektedir. Vatandaşın üzerinde yeterince yük var zaten.

- BURULAŞ'ın yeni uygulaması işlem ücreti alıyor. Size ait olan bir uygulamada işlem ücreti almanız gerçekten çok saçma. Zaten ulaşım ücretleri almış başını gidiyor. Bir de basit yoldan para yükleme kolaylığı sağlarken daha önce almadığınız işlem ücretini şu an almanız ne kadar doğru?

- Bursa Kart internet uygulamasıyla giriş giderek zorlaştırılmış, üstelik bakiye yüklemelerde komisyon alınmaya başlanmış. Diğer şehirlerin ulaşım kartları bazı bankalarla anlaşma yapıp kolayca yüklenebilirken bize sürekli zorluk çıkarılıyor.

- BursaKart mobil uygulaması güncellendikten sonra bakiye yükleme bölümünde yükleme yaparken komisyon kesintisi uygulanmasını hiç Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yakıştıramadım.Bu yapılan hatanın tekrar güncellenerek eski haline getirilmesini rica ediyorum. Belediye böyle yaparsa, diğerleri ne yapar!

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.