Ünlü şeflerden Köfteci Yusuf hakkında 'domuz eti' yorumu: Bunu deli bile yapmaz!
Ünlü şeflerden Köfteci Yusuf hakkında 'domuz eti' yorumu: Bunu deli bile yapmaz!
MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, ürünlerinden domuz eti çıkan Bursa'nın ünlü markası Köfteci Yusuf'un masum olduğunu düşündüklerini söyledi. İşte şeflerin Köfteci Yusuf yorumu...
Haber Giriş Tarihi: 06.11.2024 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2024 08:30
Kaynak:
Ekol TV
Ekol TV'de yayınlanan ve Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konukları MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya oldu.
Ünlü şefler mesleklerine, hayatlarına ve gıda gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şefler ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf hakkında da konuştu.
"BU KÂR AMAÇLI YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL"
Mehmet Yalçınkaya, "Yapılan tüketime göre verilen gramaja bakılırsa girilecek riske değmez. Varsa öyle bir şey bu bir şubeden çıkmış olabilir. Tahmin etmiyorum olduğunu. Bir zincirin en çok dikkat ettiği şeyler soğuk zincirin kırılmaması ve her yere aynı ürünü götürebilmek. Büyük 'franchising'lerde şube dışarıdan alıyordur, Köfteci Yusuf'tan habersiz bir şey yaptırmıştır, o da ortaya çıkmadı. Bu kâr amaçlı yapacak bir şey değil. Bu kadar dükkânı tehlikeye atacak bir hareket değil. Bunu deli bile yapmaz. Ama şu var: Biz maalesef zirveye koyuyoruz ya da öldürüyoruz" dedi.
"KARALAMA KAMPANYASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Somer Sivrioğlu ise, "Mantıksız geliyor. Hep maliyet tarafından bakmaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla bahsedilen yaban domuzu. Zaten tahminimce Türkiye'de domuz almak çok daha pahalı olur. Bunun çok daha ucuz, kolay yolları var. Örneğin soya eti, taşlık, var. Kâr amaçlı yapılsa bunlarla yapılır. Ama bu kadar sansasyonel olmaz ve işin içine başka öğeler girmez. İşin içinde bir gariplik olduğunu hissediyorum. Tamamen kendi sezgilerimle Köfteci Yusuf'a yapılan bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
KÖFTECİ YUSUF NEDEN GÜNDEM OLDU?
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellediğinde, büyük bir işletme de dikkat çekti. Köfteci Yusuf, 280 bayisi ile son yıllardır büyük bir ivme yakaladı ve birçok yerde şube açtı. Listede, doğal olarak önce ürünlerinde domuz etti kullanıldığı konuşulan Köfteci Yusuf yakından takip edilmeye başlandı. Listede Köfteci Yusuf'un domuz eti saptanan 2 şubesine de yer verildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ünlü şeflerden Köfteci Yusuf hakkında 'domuz eti' yorumu: Bunu deli bile yapmaz!
MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, ürünlerinden domuz eti çıkan Bursa'nın ünlü markası Köfteci Yusuf'un masum olduğunu düşündüklerini söyledi. İşte şeflerin Köfteci Yusuf yorumu...
Ekol TV'de yayınlanan ve Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konukları MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya oldu.
Ünlü şefler mesleklerine, hayatlarına ve gıda gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şefler ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf hakkında da konuştu.
"BU KÂR AMAÇLI YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL"
Mehmet Yalçınkaya, "Yapılan tüketime göre verilen gramaja bakılırsa girilecek riske değmez. Varsa öyle bir şey bu bir şubeden çıkmış olabilir. Tahmin etmiyorum olduğunu. Bir zincirin en çok dikkat ettiği şeyler soğuk zincirin kırılmaması ve her yere aynı ürünü götürebilmek. Büyük 'franchising'lerde şube dışarıdan alıyordur, Köfteci Yusuf'tan habersiz bir şey yaptırmıştır, o da ortaya çıkmadı. Bu kâr amaçlı yapacak bir şey değil. Bu kadar dükkânı tehlikeye atacak bir hareket değil. Bunu deli bile yapmaz. Ama şu var: Biz maalesef zirveye koyuyoruz ya da öldürüyoruz" dedi.
"KARALAMA KAMPANYASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Somer Sivrioğlu ise, "Mantıksız geliyor. Hep maliyet tarafından bakmaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla bahsedilen yaban domuzu. Zaten tahminimce Türkiye'de domuz almak çok daha pahalı olur. Bunun çok daha ucuz, kolay yolları var. Örneğin soya eti, taşlık, var. Kâr amaçlı yapılsa bunlarla yapılır. Ama bu kadar sansasyonel olmaz ve işin içine başka öğeler girmez. İşin içinde bir gariplik olduğunu hissediyorum. Tamamen kendi sezgilerimle Köfteci Yusuf'a yapılan bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
KÖFTECİ YUSUF NEDEN GÜNDEM OLDU?
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellediğinde, büyük bir işletme de dikkat çekti. Köfteci Yusuf, 280 bayisi ile son yıllardır büyük bir ivme yakaladı ve birçok yerde şube açtı. Listede, doğal olarak önce ürünlerinde domuz etti kullanıldığı konuşulan Köfteci Yusuf yakından takip edilmeye başlandı. Listede Köfteci Yusuf'un domuz eti saptanan 2 şubesine de yer verildi.
Kaynak: Ekol TV
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR