Hava Durumu

Mümin Canbaz Fen Lisesi'nde sona doğru! Bursa'nın en iyileri arasında yer alacak

Hayırsever iş insanı Mümin Canbaz'ın desteğiyle Bursa'nın Osmangazi ilçesinde inşa edilen Mümin Canbaz Fen Lisesi, gelecek eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 13:11
Kaynak: İsmail Karaduman
Mümin Canbaz Fen Lisesi'nde sona doğru! Bursa'nın en iyileri arasında yer alacak

2021 yılında Bursa Valiliği ile hayırsever iş insanı Mümin Canbaz arasında hazineye ait 54 bin metrekarelik arsa üzerine 24 derslikli Fen Lisesi Okul Binası Yapımı Protokolü imzalanmıştı.

İmza törenine dönemin Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Refik Özen ile İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger katılmıştı.

ÇALIŞMALARIN ÇOĞUNLUĞU TAMAMLANDI

Merhum hayırsever iş insanı Ali Osman Sönmez'in ismini taşıyan Ali Osman Sönmez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yanı başında inşasına başlanan Mümin Canbaz Fen Lisesi büyük ölçüde tamamlandı. Okulun bahçesine yapılan spor salonu için çalışmalar titizlikle yürütülürken ilerleyen dönemlerde bir öğrenci yurdunun da inşa edilmesinin planlandığı öğrenildi.

ÖĞRENCİ KABUL ETMEYE BAŞLAYACAK

Mümin Canbaz Fen Lisesi gelecek eğitim öğretim yılında ilk öğrenci kayıtlarını alacak. Fen ve matematik alanlarında yetenekleri yüksek olan öğrencileri kabul edecek okula, Bursa'daki ve yurt içindeki en başarılı öğrencilerin başvuru yapması bekleniyor.

ADI HAYIRLA ANILIYOR: KARAKOL, SAĞLIK OCAĞI, OKUL...

Bursa’ya sağlık ocağı, karakol gibi çok sayıda kamu hizmeti sunan Canbaz, biri ilkokul diğeri ortaokul olmak üzere iki okul da inşa ettirmişti. 

Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş mahallesinde bulunan Mümin Canbaz İlkokulu ve Mümin Canbaz Ortaokulu'nda binlerce öğrenci okuyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.