Hava Durumu

Diyanet'in Bursa terminalindeki mola yeri kaldırılacak mı? Açıklama geldi

Büyükşehir Belediye'sinin Bursa Müftülüğü tarafından Bursa Terminali’ne konulan Diyanet Mola standını kaldıracağı iddiası hakkında gerçek ortaya çıktı. İşte Bursa Müftülüğü yetkililerinin yaptığı açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:55
Kaynak: İsmail Karaduman
Diyanet'in Bursa terminalindeki mola yeri kaldırılacak mı? Açıklama geldi

Bursa Müftülüğü tarafından Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kurulan “Diyanet Mola” platformunun BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli'nin talimatıyla kaldırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Vatandaşların ve terminal esnafının tepkisini çeken iddiada gerçek ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İDDİA SONRASI ESNAF BİLDİRİ YAYIMLADI

Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali esnafı söz konusu iddia sonrası bir bildiri yayınladı. “Diyanet’ime Dokunma” başlıklı bildiride platformun kaldırılmasına yönelik tepkilerini göstermek için Bursalıları bugün Cuma namazına Terminal Camii’ne davet etti.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Kıymetli hemşehrilerimiz;

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Burulaş A.Ş Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’mizde bulunan “Diyanet Mola” yerini hiçbir gerçekçe göstermeden zorla kaldırmaya çalışmaktadır. Diyanet Mola, yeri Terminal aracılığıyla yolculuk yapan hem Bursalı hemşehrilerimize hem de tüm Türkiye’den gelen yolcularımıza ücretsiz hizmet veren örnek bir tesistir. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlıdır. Bu alanda verilen hizmetler Diyanet İşleri Başkanlığımız personelleri aracılığıyla yürütülmektedir. Bu tesisin kaldırılmaya çalışılmasını protesto etmek ve engellemek için tüm Bursa’lı hemşehrilerimizi, 05.06.2024 Cuma günü Cuma namazına Terminal Camii’ye davet ediyoruz.”  

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA: KALDIRILMIYOR TAŞINIYOR

Bursa İl Müftülüğü yetkilileri, terminalde bulunan “Diyanet Mola” noktasının kaldırılmayacağını açıkladı.

Yetkililer, söz konusu mola noktasında farklı bir tasarrufa gitmek isteyen BURULAŞ'ın, Diyanet'e ait platformu terminal içerisinde başka bir noktaya taşıyacağını aktardı.

Esnafın tepki gösterdiği olayın tamamen bir yanlış anlaşılma olduğu kaydedildi.

“DİYANET MOLA” NEDİR?

Vatandaşların bekleme süreleri içerisinde dinlenip vakit geçirebilmeleri için açılan mola noktalarında, Diyanet yayınlarından aylık dergiler, kaynak kitaplar, çocuk kitapları ve tanıtım broşürleri bulunuyor.

Müftülüğe bağlı din görevlilerinin de zaman zaman vatandaşlarla buluşup rehberlik ettiği noktalarda, 24 saat yayın yapan ekranda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve il, ilçe müftülüklerinin yapmış olduğu faaliyetlerin tanıtımı da gösteriliyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.