Hava Durumu

Bursalı vatandaşlar TOKİ'nin "İlk Arsam" tapularını bekliyor!

TOKİ tarafından 2022 yılında başlatılan "İlk Evim, İlk Arsam, İlk İşyerim" sosyal projesi kapsamında Bursa'da yapılan kura çekimi sonrası hak sahiplerine henüz tapu teslim edilmemesi tepkilere sebep oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 10:05
Kaynak: tunagazete.com
Bursalı vatandaşlar TOKİ'nin "İlk Arsam" tapularını bekliyor!

Nisan 2023'te noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucunda, Orhangazi’deki 100 parsel için başvuran 1082 kişi arasından 100 hak sahibi belirlenmişti. Diğer 137 arsa için başvuran tüm başvuru sahiplerine hak sahibi olma hakkı verilmişti. Ancak, aradan geçen 15 ayın ardından arsalar hala teslim edilmedi.

Hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlar, arsaların yerini dahi bilmediklerini ve teslimatla ilgili hiçbir gelişme olmadığını belirterek, duruma tepkilerini dile getiriyorlar. 15 aydır herhangi bir ilerleme olmaması, hak sahiplerini belirsizlik içinde bırakıyor.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak sahibi belli olan arsaların tapularının 2024 itibarıyla dağıtılmaya başlanacağını ve altyapı çalışmalarının TOKİ tarafından iki yıl içinde tamamlanacağını açıklamıştı. Ayrıca, konut için iki yıl şartı getirilmiş, bu süre içinde konutunu tamamlayamayan hak sahiplerinden arsalarının, ödedikleri paranın yüzde 10'u kesilerek geri alınacağı belirtilmişti.

Kaynak: tunagazete.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.