Hava Durumu

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Özel'den ırkçılık ve ayrımcılık iddialarına sert yanıt!

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçedeki bir akıllı durağın kaldırılması üzerine yapılan ırkçılık ve ayrımcılık suçlamasına cevap verdi. Başkan Özel, mahalle muhtarının dilekçesini paylaşarak söz konusu olayın gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:20
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Özel'den ırkçılık ve ayrımcılık iddialarına sert yanıt!

Cumhur İttifakı ortağı MHP'den, İYİ Parti yönetimine geçen Yenişehir Belediyesi gündemden düşmüyor.

Yenişehir'in Yeni mahallesindeki Yediyol Meydanında bulunan akıllı durak belediye ekipleri tarafından söküldü.

Söz konusu uygulamaya tepki gösteren bazı şahıslar, Yeni mahallesindeki insanlar ile Yenigün mahallesinde (TOKİ) oturan vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

"TOKİ'DE YAŞAYANLAR DAHA MI ÜSTÜN?"

Sosyal medyada  gündem olan bir paylaşımda, "TOKİ'de yaşayanlar Yeni mahallede yaşayanlardan daha mı üstün yeya Yeni mahalledekiler mi daha üstün? Buradaki durağı alıp oraya götürdün… Yenigün'den herhangi bir durağı alıp götürseydin yemedi mi ordan almaya? Ama şunu unutma bu insanların ezilenlerin arkasındayım o durağı ait olduğu yere getir…" ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN ÖZEL  GERÇEĞİ AÇIKLADI!

Başkan Özel, söz konusu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından "Toplumun kine değil, birlikteliğe ihtiyacı var." başlklı bir açıklama ile yanıt verdi.

Özel, "Bugün bir kez daha sosyal medyada şahsıımızı ve belediyemizi asılsız ve gerçek dışı ifadelerle suçlayarak, halkı kin ve nefrete sürükleyen, bizleri ve kurumumuzu halkımızın bir kesimine karşı hedef haline getirmeye yönelik paylaşımlar yapıldığını üzülerek görmekteyim." dedi.

MUHTAR TALEP ETTİ: ALKOL VE MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU

Başkan Özel, 9 Temmuz tarihinde Yeni Mahalle muhtarı Mansur Balkı'nın, Yediyol Meydanında bulunan akıllı durağın amacına uygun olarak kullanılmadığını, sürekli parçalandığını ve zarar verildiğini, geceleri alkol ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiğini, emniyet güçlerinin çare bulamadığını, mahalle halkı ve özellikle kadınlar tarafından ciddi şikayetler ve talepler olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını ve amacına uygun bir yerde hizmet vermesi için değerlendirilmesini resmi dilekçe ile yazılı ve sözlü olarak belediyeden talep ettiğini açıkladı.

"ASLI ASTARI OLMAYAN İDDİALAR"

Yeni Mahallede halkın temsilcisi konumunda bulunan muhtarımızın söz konusu dilekçesini Yenişehir Belediyesindeki ilgili birimlerin değerlendirdiğini ve halkın talebini yerine getirdiğini ifade eden Özel, "Bu işlemin sonrasında ise hem bölge halkımız hem de Muhtarımız isteklerimi yerine getirilmesi dolayısıyla bizlere teşekkür etmiştir. Bütün bu gerçekler ortada iken bugün Yeni Mahallede ki akılı durağın kaldırılması ile ilgili şahsımıza karşı yapılan paylaşım ve yorumlar da bir mahalleyi diğer mahalleden üstün tuttuğumuz, ırkçılık yaptığımız, zengin ve fakiri birbirinden ayırdığımız, insanları ayrıştırdığımıza ve ötekileştirdiğimize dair aslı astarı olmayan gerçek dışı ifadeler kullanılmaktadır." dedi.

Özel açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

Bu yapılan asılsız suçlamalar halkımızın bir kesiminde bizlere karşı kin ve nefret oluşmasına sebep olmaktadır. Yine sosyal medyada bu tür asılsız paylaşım ve gerçek dışı yorumlar dolayısıyla daha birkaç gün önce bir meclis üyemiz silahlı saldırıya uğramış ve hala hastanede tedavisine devam edilmektedir.

Bu menfur olay hala sıcaklığını korurken bugün ki bizleri hedefe koyan gerçek dışı paylaşım ve yorumlar sonrası bizlere kin ve nefret besleyen kişiler oluşabileceği gibi şahsımıza yada meclis üyelerimize yapılabilecek herhangi bir saldırının sorumlusu bu tür yalan haberleri paylaşan ve yayanlar olacaktır. Tüm bu yaşananları kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.