Hava Durumu

Bursa Yavuzselim Mahallesi için imar kararı! Parsel parsel duyuruldu: 18. madde...

Bursa Yıldırım Belediye Başkanlığı,  Yavuzselim Mahallesi'ndeki imar planları ile ilgili yapılan değişiklikleri tek tek yayımladı. İşte imar planları değişen o noktalar...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:20
Kaynak: Coşkun Saitoğlu
Bursa Yavuzselim Mahallesi için imar kararı! Parsel parsel duyuruldu: 18. madde...

Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi'ndeki bazı parseller için hazırlanan imar planları hakkında duyuru yayımladı.

PARSEL PARSEL AÇIKLANDI

Yıldırım imar planları hakkında alınan kararları ada ve parsel numaralarıyla tek tek paylaştı.

İşte Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan duyuru:

Belediye Encümeni’nin 11/06/2024 tarih ve 2024/2705 sayılı kararı Yavuzselim Mahallesi, 8155 ada 1 sayılı parsel ve 8156 ada 1 ve 2  sayılı parsellerin 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Maddesine istinaden hazırlanan düzenleme haritası ve dağıtım cetvelleri 24/06/2024 tarihinde Plan ve Proje Müdürlüğü ilan tahtasında 15 gün müddetle askıya çıkarılmıştır. İlgililere veya ölmüş iseler mirasçılarına tebliğ olunur.

İMARDA 18 UYGULAMASI NEDİR?

18 madde uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine dayanılarak yapılmaktadır. 18. madde uygulaması ile imar sınırları içinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsalar, araziler, maliklerinin rızası alınmaksızın bir uygulamaya tabi tutulmaktadır.  Bu uygulama ile mevcut ada ve parseller yeniden düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Yapılan bu işleme tevhit denir. Bu uygulama yapılırken arsa ve arazi sahiplerinin taşınmazlarına düzenleme ortaklık payı adı verilen işlem ile yüzde kırkına kadar bedelsiz el konulabilmektedir. El koyma işleminde üst sınır yüzde kırktır. Bu oran yüzde yirmi, yüzde otuz ya da daha az olabilir.

Kaynak: Coşkun Saitoğlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.