Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden at-eşek eti kullanan lokanta hakkında açıklama!

Bursa Uludağ Üniversitesi, ürünlerinde tek tırnaklı eti tespit edilen Görükle kampüsündeki İlkim Lokantası hakkında bursahakimiyet.com.tr'ye açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 12:31
Muhabir: İsmail Karaduman
Bursa Uludağ Üniversitesi'nden at-eşek eti kullanan lokanta hakkında açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığıtaklit ve tağşiş yapıldığı laboratuvar testleri sonucunda tespit edilen gıdaların üreticilerini ifşa etmeye başladı.

Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde bulunan İklim Lokantası'nın kuşbaşılı pide harcında tek tırnaklı (at-eşek) eti bulunduğu açıklandı.

Fotel Gıda Turizm Ve Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi unvanıyla Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) üyesi olan firmanın Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜiçerisinde kiracı olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.

PARA CEZASI UYGULANDI

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan lokanta hakkında açıklama geldi.

BUÜNilüfer İlçe Tarım Müdürlüğü'nün 2022 yılında alınan numunede tek tırnaklı tespitinin ardından lokantaya idari para cezası verdiğini bildirdi.

Bakanlığın, taklit ve tağşiş listesini tekrar yayınlamaya başlamasıyla söz konusu durumdan haberdar olan üniversite yetkilileri, gıda denetimi konusunda yetkilerinin olmadığını kaydetti.

KİRA SÖZLEŞMESİNE YAPTIRIM MADDESİ EKLENECEK

Durumdan haberdar olmadıkları için firmayla kira sözleşmesini yenilediklerini açıklayan yetkililer, yeni dönem kira sözleşmesine yaptırım maddesi ilave edileceğini söyledi.

Aynı durumun tekrar yaşanması halinde, lokantanın kira sözleşmesi iptal edilecek.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.