Hava Durumu

Bursa Terminali'nde krize neden olan Diyanet Mola noktası yeniden kuruldu!

Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından kaldırılan Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki “Diyanet Mola” platformu, yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 09:00
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Terminali'nde krize neden olan Diyanet Mola noktası yeniden kuruldu!

Bursa Terminali’ndeki “Diyanet Mola” platformu hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Terminal esnafının “Diyanet’ime Dokunma” diyerek düzenlediği protesto sonrası söz konusu platform kaldırılmıştı.

Platformun kaldırılması sonrası Bursa Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi birbirini yalanlayan açıklamalara imza atmıştı.

Vatandaşlar arasında büyük rahatsızlığa neden olan gelişmenin ardından Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret ederek konu hakkında görüşmüştü.

Görüşmenin ardından “Diyanet Mola” platformu yeniden hizmet verme başladı.

MOLA NOKTASI YENİLENDİ

Bursa Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin tekrar anlaşmasıyla farklı bir noktada tekrar hizmete giren Diyanet Mola noktası yenilendi.

Daha önce masa ve oturma gruplarının yer aldığı mola noktası küçültülerek bir masa ve 2 koltuğun olduğu bir danışma noktasına dönüştürüldü.

NE OLMUŞTU?

Terminal binasındaki “Diyanet Mola” platformunun BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli'nin talimatıyla kaldırıldığı öne sürülmüş ve Büyükşehir Belediyesi'nden yalanlama gelmişti.

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım işletmesi BURULAŞ, Diyanet Mola standının kapatılması kararının 2024 Ocak ayında geçmiş dönem BURULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından alındığını, sadece kararın uygulandığını duyurmuştu.

Kamuoyunda büyük tepki çeken olay sonrası devreye giren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bizim zaten kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok. Başka bir alanda hizmet vermesini sağlayacak değişikliğin yapılmasını istedik." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.