Hava Durumu

Bursa Nilüfer Belediyesi dev arsayı satışa çıkarıyor! İşte fiyatı...

Bursa Nilüfer Belediye Başkanlığı, 4 bin 212 metrekarelik bir arsayı 53 milyon TL'den satışa çıkaracağını duyurdu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 10:01
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Nilüfer Belediyesi dev arsayı satışa çıkarıyor! İşte fiyatı...

Nilüfer Belediyesi, Kayapa Çamlık Mahallesi'nde bulunan 1 adet arsayı satma kararı aldı.

1/1000 Ölçekli Kayapa Toplu Konut Alanı Uygulama İmar Planı dahilinde “Ticaret Alanında" kalan 6297 Ada 1 Parsel sayılı arsanın 53 milyon TL'den satılması planlanıyor.

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI

4 bin 212 metrekarelik arsa 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36'ıncı maddesine göre ihale edilecek.

Kapalı teklif usulü ile yapılması planlanan ihale, 3 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Encümeninde gerçekleştirilecek.

- BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN BORÇ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz ay basın mensuplarıyla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, belediyenin elindeki mal varlıklarının satılıp satılmayacağının sorulması üzerine, “Mudanya’nın üretebildiği gelir kaynakları ile Nilüfer’in aynı değil. Oradaki fırsatlar daha az. Kamu malları satılmaz diye bir kural yok. Önemli olan adil olmak, açık satış yapmaktır. Önemli olan budur. Daha önce satışa çıkarılan gayrimenkuller vardı. Ama talip olan çıkmamış. Böyle çözülmez. 100 lira size milyon nefes aldırıyor. Başka modeller üzerinde çalışıyorum. Hukuki altyapılarına bakıyorum. Bu model olursa, bir şeyi de satmamış olacağım. Borç da kalmamış olacak. Nilüfer Belediyesi’nin bine yakın malı var. Her biri para edebilir. Ama sistem kurmazsak, bir modelle yürümezsek futbol kulüpleri gibi olur.” cevabını vermişti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.