Hava Durumu

Bursa'daki yoğun bakım yatağı krizinde ihale şoku! İptal oldu

Yoğun bakım yatağı beklerken ölen hastaların olduğu iddia edilen Bursa'da, Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin acil müşahede alanının yataklı yoğun bakıma dönüştürülmesi ihalesi iptal oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:46
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'daki yoğun bakım yatağı krizinde ihale şoku! İptal oldu

Bursa'da giderek derinleşen yoğun bakım yatağı krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

Bursa'nın merkezi gibi ilçelerde de yetersiz kalan yoğun bakım yatağı sorunu için Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin acil müşahede alanının 10 yataklı yoğun bakıma dönüştürülmesi için ihale açılmıştı.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Temmuz'da açılan ihale iptal oldu.

Bakanlık, ihalenin bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal olduğunu açıkladı.

NE OLMUŞTU?

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, 21 Haziran akşamı Bursa’da üç hasta için yoğun bakım yatağı bulunamadığını, bir hastanın yoğun bakım yetersizliği nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından Sağlık Bakanlığı, iki hastanede yoğun bakım yatağı mevcudunun artırılması için ihale açmıştı.

Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin acil müşahede alanının 10 yataklı yoğun bakıma dönüştürülmesi ihalesi iptal olurken Kestel Devlet Hastanesi'nin üçüncü katında bulunan yenidoğan yoğun bakım alanının, 10 yataklı erişkin yoğun bakıma dönüştürülmesi için açılan ihalenin teklifler değerlendirme sürecinde olduğu öğrenildi.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.