Hava Durumu

Bursa'daki "yoğun bakım yatağı" ihalelerine maliyet engeli!

Yoğun bakım yatağı krizi yaşanan Bursa'da, iki hastane için açılan "yoğun bakım yatağı" ihaleleri birer birer iptal oldu. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 11:00
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'daki "yoğun bakım yatağı" ihalelerine maliyet engeli!

Bursa'da giderek derinleşen yoğun bakım yatağı krizinde olumsuz haberler art arda geldi.

Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin acil müşahede alanının ve Kestel Devlet Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım alanının yataklı erişkin yoğun bakıma dönüştürülmesi için açılan ihaleler iptal oldu.

İHALELER NEDEN İPTAL OLDU?

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan iki ihale de bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal oldu.

Koronavirüs salgını ile başlayıp Rusya-Ukrayna savaşı ile devam eden olumsuz gelişmeler sonrası Türkiye'yi esir alan ekonomik kriz sebebiyle artan girdi maliyetleri kamu ihalelerini de sıkıntıya soktu.

Bursa'da çok sayıda farklı kamu kurumunun da aynı sebeplerle ihaleleri iptal olurken bakanlık iptal olan iki ihaleyi tekrar açtı.

Yeni açılan ihalelerde öngörülen maliyetin artırıldığı tahmin ediliyor.

- NE OLMUŞTU?

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, 21 Haziran akşamı Bursa’da üç hasta için yoğun bakım yatağı bulunamadığını, bir hastanın yoğun bakım yetersizliği nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından Sağlık Bakanlığı, iki hastanede yoğun bakım yatağı mevcudunun artırılması için ihale açmıştı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.