Hava Durumu

Bursa'daki Hacıbaba Camisi yıllardır minaresiz! "Neden kimse görmüyor?"

Ağır hasarlı olduğu için Bursa Mudanya Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan Hacıbaba Camisinin minaresi için yıllardır çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 14:11
Kaynak: Mudanya Gazetesi
Bursa'daki Hacıbaba Camisi yıllardır minaresiz! "Neden kimse görmüyor?"

Mudanya Gazetesi Yazarı Efraim Pala, ağır hasarlı olduğu için yıkılanan Hacıbaba Cami’nin minaresinin yapımı için yıllardır herhangi bir adım atılmamasına tepki gösterdi.

Camiinin hizmet alanlarının ve camii kubbelerindeki bölümlerinin durumunun hiç iyi gözükmediğini ifade eden Pala, "Camiinin dış mekânlarındaki kubbelerin güneşten ve yağmur şartlarından kırılarak yıpranmış, çatlamış kısımlarını cami görevlileri ve Mudanya Müftülüğü yetkilileri neden görmüyorlar? Her Cuma namazında Mudanya, Bursa ve hatta ülkemizin herhangi bir şehir, kasaba ve köyündeki camilerin yapımı ve tamiri için yardım talebinde bulunulmasına rağmen, gözümüzün önündeki Hacıbaba Cami’nin gözyaşlarını neden kimse görmüyor? Camiinin minaresinin olmaması ve çok acilen tamir ve tadilata ihtiyacı varken bu durumu Mudanya Müftülüğü’nün görmemesi tabi ki akıllarda soru işareti oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de benzeri olmayan ve 3 yıldır minaresiz hayatını devam ettirmeye çalışan Hacıbaba Cami, hayatını ne zamana kadar devam ettireceğini soran Pala, Mudanya Müftüsü İbrahim Özler’e sorumluluk düştüğünü yazdı.

Pala'nın, "Minaresiz Hacıbaba Cami kaderine terk edildi!" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Kaynak: Mudanya Gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.