Hava Durumu

Bursa'daki bazı kamu kuruluşları araç kiralama ihalesi açtı! Kamuda tasarruf paketi....

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı "Kamuda Tasarruf Paketi" kapsamında yeni araç alımı/kiralaması yapılmayacağını bildirmişti. Bursa'daki bazı kamu kuruluşları sürücü dahil ve hariç olmak üzere araç kiralama ihalesi verdi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 13:52
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'daki bazı kamu kuruluşları araç kiralama ihalesi açtı! Kamuda tasarruf paketi....

Bakan Şimşek'in dün açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri sonrası Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden Bursa'daki 3 kamu kuruluşu araç kiralama ihalesi açtı.

İHALE İLANLARI YAYIMLANDI

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı birim ve sağlık teslerinin şehir içi ve şehir dışındaki kurumsal hizmetlerinde ve her türlü kamu hizmetinde kullanılması için 6 aylığına 134 araç kiralanacak.

Gürsu Belediyesi, belediye tarafından icra edilecek olan kültürel ve sanatsal etkinlikler, cneaze hizmetleri ve diğer taşıma hizmetleri kapsamında kullanılmak üzere belirli bir zaman tarifesine uymaksızın şehir içi ve şehir dışı şoförlü 45+1 otobüs kiralayacağını açıkladı. Sözleşme yıl sonuna kadar devam edecek.

Yıldırım Belediyesi, Samanlı Mahallesi'nde bulunan Temizilik İşleri Müdürlüğü'nden giriş-çıkış yapacak şekilde servis hizmeti alınacağını duyurdu. Sözleşme 6 aylık olacak.

İşte kamuda tasarruf tedbirlerinin detayları....

TAŞIT ALIMI DURDURULACAK

Kamuda taşıt sayısı ve standartları belirlendi. Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, kamuda yeni araç satın alma ve kiralama 3 yıl durdurulacak.

ORTAK TAŞIT HAVUZU

İlerleyen aşamada taşıtlar ortak havuzda toplanacak ve kurumlararası kullanıma uygun hale getirilecek. İhtiyaç fazlası olan ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek.

PERSONEL SERVİSİNE SINIRLAMA

Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi uygulaması sonlandırılacak.

DEMİRBAŞ ALIMI DURDURULACAK

Mobilya, tefrişat ve ofis donanımı gibi demirbaş alımları 3 yıl süreyle durdurulacak. Makina ve teçhizatlar ekonomik ömrünü tamamlamadan elden çıkarılamayacak. Kamu alımları Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla yapılacak. Uluslararası toplantılar ve milli bayramlar hariç gezi, yemek vb. faaliyetler düzenlenemeyecek.

HEDİYE VERİLMESİ YASAKLANACAK

Kamu kurumlarının ajanda, takvim, plaket ve eşantiyon türü hediyeler vermesi yasaklanacak. 2024 yılı temsil ve tanıtma ödeneklerinde yüzde 25 kesinti yapılacak.

UYMAYANA CEZA KESİLECEK

Tasarruf tedbirlerine istisnasız tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorunda olacak. Tedbirlere uyum ilgili bakanlık tarafından denetlenecek. Tasarruf genelgesinde aykırılık tespit edilirse idari yaptırım ve para cezası uygulanacak.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.