Hava Durumu

Bursa'da yapılacak TOKİ konutları hakkında bir aşama daha tamam!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bursa'da inşa edilecek 1. 572 konut için, "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir" kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 11:45
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da yapılacak TOKİ konutları hakkında bir aşama daha tamam!

Bursa'da inşa edilecek TOKİ konutları hakkında bir aşama daha tamamlandı.

TOKİBursa'nın Nilüfer ve Gürsu ilçelerinde inşa edilecek konutların yapımı için ÇED başvurusunda bulunmuştu.

Yapılan ÇED başvurularında, Nilüfer'in Yolçatı Mahallesi 1. Etap'ta 634 adet konut, Yolçatı Mahallesi 2. Etap'ta 626 adet konut; Gürsu'da 312 konut yapılması planlandığı belirtilmişti.

ÇED BAŞVURUSU SONUÇLANDI

3 noktada inşa edilecek konutlar için yapılan ÇED başvurularında karar çıktı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Bursa İli Nilüfer İlçesi Yolçatı Mahallesi 2. Etap 626 Adet Konut, 24 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi, Yolçatı Mahallesi 1. Etap 634 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi ve Gürsu İlçesi 312 Adet Konut ve 2 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi ile  ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Nilüfer Gökçeköy'de yapılması planlanan 303 konut ve 4 dükkan projesi için ise ÇED süreci resmen başladı. İşte detaylar...

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.