Hava Durumu

Bursa'da toplu taşımaya zam yolda! BURULAŞ istedi: UKOME onayladı

BURULAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) toplu taşıma araçlarının ücret tarifelerinde revizyon yapılmasını istedi. Bursa'da toplu taşımaya en son 1 yıl önce zam gelmişti. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 15:42
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da toplu taşımaya zam yolda! BURULAŞ istedi: UKOME onayladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl Başkanlığı'nda gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı.

28 Haziran günü gerçekleşen toplantıda BURULAŞ'ın toplu taşıma araçları ücret tarifelerinde revizyon yapılması talebi görüşüldü.

Söz konusu talebin Ukome Kurulu'nda görüşülmesi neticesinde gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması için; Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve TŞOF temsilcilerinden alt komisyon oluşturulmasına, BURULAŞ temsilcisinin komisyona davet edilmesine, konu ile ilgili hazırlanan raporun bir sonraki UKOME Kurulu'nda görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

Gelecekte toplantıda görüşülecek talep onaylanırsa Bursa'da toplu taşıma tarifeleri güncellenecek.

Öte yandan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bursa Minibüsçüler Odası, Bursa Servis Aracı işletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası, Kestel Minibüs Kamyon Şoför ve Otomobilciler Esnaf Odası, Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da ücret tarifesinde revizyon yapıması talebinde bulundu.

Talepler onaylanırsa taksi dolmuş, servis ve minibüsler de zamlanacak.

EN SON NE ZAMAN ZAM YAPILDI?

Büyükşehir Belediyesi ulaşım iştiraki BURULAŞ, şehiriçi otobüs ve raylı sistemle hizmet veren toplu taşıma araçlarının fiyatlarına en son 1 Ağustos 2023 tarihinde zam yapmıştı.

31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla eski yönetim tarafından toplu taşımaya zam yapılmazken yeni yönetim de 4 aydır aynı tarife ile vatandaşlara hizmet veriyordu.

Yeni yönetimin artan borç yükü ve maliyetler dolayısıyla söz konusu revizyonu istediği tahmin ediliyor.

Mazbatasını aldıktan sonra belediyenin borçlarıyla ilgili konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BURULAŞ'ın Nisan 2024 itibarıyla 2 milyar 755 milyon 824 bin 749 TL borcu olduğunu kaydetmişti.

Bursa'da en son yapılan zamla birlikte,

METRODA TAM BİNİŞ 8.15 TL'den 12 TL'ye, İNDİRİMLİ 7.50 TL'den 10,50 TL'ye, ÖĞRENCİ ise 3.75 TL'den 6 TL'ye, mezuna kalan öğrenci ise 8,40 TL'ye,

OTOBÜS KISA HAT TAM BİNİŞ 8.15 TL'den 12 TL'ye, İNDİRİMLİ 10.50 TL’ye, ÖĞRENCİ 6 TL'ye, mezuna kalan öğrenci ise 8,40 TL'ye,

OTOBÜS UZUN HAT ise 9.40 TL'den 13,50 TL'ye,  İNDİRİMLİ 12,50 TL’ye, ÖĞRENCİ 7 TL'ye, mezuna kalan öğrenci ise 9,45 TL'ye çıktı.

Aylık 160 binişlil ABONMAN KARTI ise kısa hatlar için 520 TL'den 770 TL'ye, uzun hatlar için 690 TL'den 1000 TL'ye yükseltilmişti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.