Hava Durumu

Bursa'da 'ekmek' kavgası! Belediyeden açıklama geldi: YESAŞ ve BESAŞ...

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçeye BESAŞ satış noktaları kurulacağı iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek, "Bu tür mesnetsiz iddialar, ilçemizin önemli bir marka değeri olan YESAŞ’ımızı karalamaya ve bitirmeye yönelik olduğu gibi ilçe halkımızın kafasında gereksiz bir karmaşa oluşturmuştur." dedi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 09:28
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da 'ekmek' kavgası! Belediyeden açıklama geldi: YESAŞ ve BESAŞ...

Bazı haber sitelerinde, "Bursa’nın iki ilçesine BESAŞ müjdesi!" başlığıyla paylaşılan haberlere yalanlama geldi.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile söz konusu iddiaların temelsiz olduğunu açıkladı.

"AMAÇ YESAŞ'I KARALAMAK"

"YESAŞ markasını koruyacak ve güçlendireceğiz." başlığıyla sosyal medya üzerinden açıklama yapan Başkan Özel, son günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BESAŞ Ekmek Fabrikası'nın Yenişehir’de faaliyet göstereceğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu iddianın YESAŞ’ı karalamaya ve bitirmeye yönelik olduğunu söyledi.

"BOZBEY'İN BİLE HABERİ YOK"

BESAŞ iddiasının ilçe halkının kafasında gereksiz bir karmaşa oluşturduğuna dikkati çeken Özel, BESAŞ’ın Yenişehir'de faaliyet göstereceğine dair yapılan açıklamalardan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Gazioğlu’nun ve BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Demirtaş'ın haberinin olmadığının altını çizdi.

"YESAŞ UYGUN FİYATLI EKMEK SUNMA GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK"

Söz konusu haber sonrası yanlışın düzeltilmesi için gerekli girişimleri ivedilikle başlatttıklarını kaydeden Özel, "Yenişehir’imizin gururu YESAŞ, halkımıza kaliteli ve uygun fiyatlı ekmek sunma görevini başarıyla sürdürecektir. Halkımızın YESAŞ’a olan güveni ve desteği bizim için büyük önem taşımaktadır. YESAŞ, Yenişehir’deki faaliyetlerine kesintisiz devam edecek ve halkımıza en iyi hizmeti sunacaktır. YESAŞ'ın güçlenmesi, eksikliklerinin giderilmesi, sağlıklı bir mali yapıya kavuşturulması için Belediye Meclisimizde görev yapan tüm meclis üyelerimiz ile birlikte ortak bir çalışma yapma arzusu içerisindeyiz." dedi.

İlçe halkının, YESAŞ’a olan güvenlerini sürdürmelerini ve asılsız haberlere itibar etmemelerini isteyen Özel, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

Kimsenin şüphesi olmasın ki; YESAŞ, Yenişehir’in değeri olarak korunacak ve desteklenmeye devam edecektir. Saygılarımla.

BESAŞ VE YESAŞ'TAKİ FİYATLAR...

YESAŞ'ta, 300 gram ekmek 8 liradan,  tam buğday ekmek 300 gram 10 liradan, susamlı baston ekmek 10 liradan,  2'li tava ekmeği 10 liradan, papatya ekmek 10 lira'dan satılıyor.

BESAŞ'ta ise 400 gram francala ekmek 7,50 TL'den, 400 gram kepekli ekmek 10 TL'den, 400 gram tam buğday ekmeği 12,50 TL'den, 400 gram çavdar ekmeği 12,50 TL'den, 400 gram ruşeymli ekmek 12,50 TL'den, 400 gram ayçekirdekli ekmek 15.00 TL'den, 400 gram organik siyez tam buğday ekmeği 25 TL'den, 400 gram tam tahıllı ekmek 13,50 TL'den, 400 gram yulaflı ekmek 13,50 TL'den, 1 kg köy ekmeği 25 TL'den vatandaşa ulaştırılıyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.