Hava Durumu

Bursa'da CHP'li gençlere saldırı! Yumruk atıp bozkurt işareti yaptılar

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde CHP'nin lise örgütlenmesi Halkçı Liseliler mensubu gençlerin açtığı standa saldırı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 09:18
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da CHP'li gençlere saldırı! Yumruk atıp bozkurt işareti yaptılar

Olay 21 Eylül Cumartesi günü Odunluk Metro İstasyonu Carrefoursa çıkışı tarafında meydana geldi.

Gazetemize konuşan Halkçı Liseliler Örgütü Nilüfer İlçe Başkanı Janberk Turgut, yeni üyelik amacıyla açtıkları standa Ülkücüler tarafından saldırı gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Nilüfer Ülkü Ocakları'ndan geldiğini iddia ederek standı yıkmaya çalışan saldırganlar, “Burada stand açamazsınız!” diyerek standı kaldırmaya çalıştı.

"KAÇARKEN BOZKURT İŞARETİ YAPTILAR"

Tartışma esnasında yumruk yiyen Turgut, "Arkadaşım beni korumak ve onları uzaklaştırmak için üstlerine yürüdü ancak diğer çocuk da arkadaşıma yumruk attı. Kaçarken bozkurt işareti yapıp “Nilüfer Ülkü Ocakları’nındır” tarzı slogan attılar. Biz sonradan fark ettik, biz gelmeden 1 saat önce Ülkü Ocaklarına bağlı olan lise komisyonu sayılan ortaöğretim kurum başkanı kendi hesabından 'Geldik yoktunuz!' diyerek ve bizim Instagram sayfamızı etiketleyerek paylaşım yapmışlar. Ve Nilüferocak16 ve nilüferortaogretim16 hesaplarından da 'Ülkü Ocakları dışında hiçbir yapılanmayı kabul etmiyoruz' diyerek paylaşım yapmışlar. Hukuki süreç başladı." ifadelerini kullandı.

CHP BURSA GENÇLİK KOLLARI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Saldırı sonrası CHP Bursa Gençlik Kolları'ndan açıklama yapıldı.

Olayın hukuki takibinin yapılacağı belirtilen açıklamada, saldırıya uğrayan gençlerin şikayetçi olmaması için bazı siyasi parti mensuplarının tehditte bulunduğu iddia edildi.

Tehditlerle de ilgili de gerekeni yapacaklarını bildiren CHP Bursa Gençlik Kolları'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Aynı şekilde Gemlik Halklis İlçe Başkanımızı tehdit ederek “aynısını size yaparız” diyen Ülkü Ocakları Gemlik Şubesi hakkında da gerekli suç duyurusunda bulunacağız.

Öfkenizi, kininizi, vandallığınızı küçük yaştaki liseli arkadaşlarımıza yöneltmeyin! Onların yanında tüm genç, kadın ve ana kademe örgütlerimiz var! Hodri meydan adliyede görüşürüz. Yaptığınız suçlar yanınıza kalmayacak!

Cumhuriyet Halk Partili gençler her daim sokakta olmaya ve çalışmaya devam edecektir. 

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.