Hava Durumu

Bursa'da borçlarla cebelleşen belediyenin ihalesi iptal oldu! Ayrılan ödenek...

Bursa Mudanya Belediyesi'nin açtığı ihale, gelen bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin üzerinde olması sebebiyle iptal oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 14:04
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da borçlarla cebelleşen belediyenin ihalesi iptal oldu! Ayrılan ödenek...

Mudanya Belediyesi'nin açtığı, "2024 Yılı Mudanya Belediyesi İlçe Sınırları Dahilinde Muhtelif Yerlerde Asfalt Kaplama, Sathı Kaplama, Yama Yapılması İşi" başlıklı ihale iptal edildi.

Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2 Temmuz günü açılan ve 22 Temmuz günü gelen tekliflerin değerlendirildiği ihalenin, alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle iptal olduğu belirtildi.

Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, iptal edilen ihaleyi tekrar açtı. 31 Temmuz tarihinde açılan yeni ihaleye verilen teklifler 15 Ağustos günü açılacak.

BAŞKAN DALGIÇ BORCU AÇIKLAMIŞTI

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve BGC Yönetim Kurulu üyelerinin mayıs ayında yaptığı ziyarette konuşan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, belediyenin mali durumuna ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“Mali açıdan zor durumdayız ama gerekli dokunuşları yaparak belediye hizmetlerinin aksamadan devamını sağlayacağız. Personel sayımız çok fazla. İller Bankası’ndan ayda 14 milyon TL gelirken, sadece personel maaşı ödemelerimiz 38 milyon TL düzeyinde. 110 bin nüfusa yaklaşık 750 personelle hizmet veriyoruz. Bu sayıyı azaltacağız ve mülk satışlarıyla mali disiplini sağlayacağız. Mudanya Belediyesi’nin 110 milyon SGK, 20 milyon TL de vergi borcu var. Yaklaşık son 25 yıldır gelir getirici hiçbir çalışma yapılmamış. Belediyeye gelir getirici projeler üreteceğiz. Belediyemizin insan kaynakları ve finans departmanları yetersiz. Bunları düzenlerken Mudanya Belediyesi’nde kurumsallaşmayı da sağlayacağız.”

ARSALAR VE MAKAM ARAÇLARI SATIŞA ÇIKARILDI

Önceki Hayri Türkyılmaz yönetiminden kalan borçlar nedeniyle maaşları ödemekte güçlük çeken Mudanya Belediyesi, makam araçlarını ve çok sayıda arsayı satışa çıkarmıştı.

24 adet arsayı toplamda 183 milyon 808 bin 347 TL'den satışa sunan belediye, Ford –Tourneo Custom VIP model araç için 1.5 milyon TL, Ford-Mondeo model otomobil için ise 400 bin TL muhammen bedel biçildiğini duyurmuştu.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.