Hava Durumu

Bursa'da borç tartışması büyüyor! Aktaş'tan Bozbey'e tepki: Kendimi savcılara şikayet ediyorum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, tv100'deki borç ve fatura iddiaları üzerine canlı yayına bağlanan önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kendimi buradan Cumhuriyet savcılarına şikayet ediyorum. Bozbey 4 aydır bunları konuşuyor. Konuşmayın gereğini yapın. Bu tamamen algı. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Gereğini yapın." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:12
Kaynak: tv100
Bursa'da borç tartışması büyüyor! Aktaş'tan Bozbey'e tepki: Kendimi savcılara şikayet ediyorum

tv100.com yazarıları Fuat Uğur ve Barış Yarkadaş, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) prim borcu programda masaya yatırıldı.

AKTAŞ BORÇ İDDİASINA CEVAP

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in tv100 yayınındaki "31 Mart itibarıyla toplam borcumuz 30 milyar TL civarı" sözleri üzerine bir önceki dönem AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yayına bağlanarak cevap verdi.

Bozbey'in borç iddiaları üzerine yayına bağlanan Aktaş "Yalanlarla ve iftiralarla bu paraların harcandığı noktasında bir yaklaşımda bulunuyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük ve şükürler olsun biz Bursa’ya onlarca proje kazandırdık. O borcun içerisinde Bursa’nın 50 yıllık su projesi de var. " ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR BORCUMUZ YOK"

Yarkadaş'ın "4 buçuk milyar borcunuz varmış SGK’ya ve vergi dairesine bir büyükşehir belediyesinin 2 buçuk milyara yakın SGK’ya borcu olması normal midir?" sorusu üzerine Aktaş "Asla kabul etmiyorum. Şişli Belediyesi’nin 1,8 milyar, Ankara Belediyesi’nin 5,7 milyar olduğu ortamda çok normaldir ama bizim böyle bir borcumuz yok." dedi.

FATURA İDDİASI

Yarkadaş'a demeç veren Bozbey, "Ben her sözümün arkasındayım. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde harcanan her kuruşun hesabını soracağım. Söylediğim her şey belgelidir, verdiğim rakamların arkasındayım. Biz borçların arkasına sığınarak mazeret üretmiyoruz, yeni projeler yapacağız. Sayın Aktaş, belediye başkanlığının son döneminde bazı işlere fatura kestirmemiş" sözlerine yer verdi.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bozbey'in iddiasına Aktaş "Kendimi buradan Cumhuriyet savcılarına şikâyet ediyorum. Bozbey 4 aydır bunları konuşuyor. Konuşmayın gereğini yapın. Bu tamamen algı. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Gereğini yapın. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu tamamen algıdır. Bocalamanın verdiği psikoloji ile bir algı oluşturmaya çalışıyorlar." diyerek yanıt verdi.

“KENDİ İŞİM İLE UĞRAŞIYORUM”

Hacır'ın "Raylı sistemde çok büyük bir israf, çok büyük bir harcama yapıldı dedi Mustafa Bozbey. Partiye para, kaynak aktarıldı dedi. Bununla ilgili de savcılığa başvurduk dedi." sözleri üzerine Aktaş "Ben 54 yaşındayım. 20 sene belediye başkanlığı yaptım. İş yerim de belli. Ben davet edildiğim halde hiçbir programa gitmiyorum. Kendi ticaretim, işim ile uğraşıyorum. Böyle bir iftira olabilir mi?" dedi.

Kaynak: tv100

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.