Hava Durumu

Bursa'da belediye başkanından halkı zehirleyen fabrikalara gece yarısı baskını!

Bursa Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, filtresiz baca kullanıp ilçe halkını zehirleyen fabrikalara gece yarısı şok baskın düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 08:42
Kaynak: Sosyal Medya

Bir zaman yeşilliği ve zengin su kaynaklarıyla 'cennet' olarak tasvir edilen Bursa'da fabrika bacalarından kontrolsüz biçimde salınan kimyasal gazlar vatandaşları zehirlemeye devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediyelerin çoğu söz konusu fabrikalara müdahale etmezken Bursa'da bir ilk yaşandı.

BAŞKAN GELİNCE DUMANLAR DURDU

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, gece yarısı kontrolsüz bir biçimde bacalarından zehirli gaz salan fabrikalara baskın düzenledi.

Başkanın fabrikaya gelmesiyle fabrikalar teker teker zehirli gazlarını salmayı durdurdu.

O anlar Başkan Erol'un sosyal medya hesabı üzerinden, "Kestel’in havası değişecek! Sevgili Kestelli hemşehrilerim, Kestel’in kanayan yarası olan hava kirliliği konusunda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırarak temiz bir hava ile temiz bir gelecek için gerekli adımlarımızı atmaya başladık." ifadeleriyle  paylaşıldı.

ÇEVRE BAKANLIĞI: KESTEL'DE AÇIK HAVADA YÜRÜYÜŞ YAPILABİLİR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı SİM (Sürekli İzleme Merkezi) tarafından paylaşılan verilere göre; Kestel'in hava kalitesi orta olarak belirtiliyor.

Kestel'deki Hilal Parkı'nda kurulan hava kalitesi ölçüm istasyonu için paylaşılan verilerde ilçedeki havanın sağlık sorunu teşkil etmediği kaydedildi.

İlçede hava kalitesinin; açık havada yürüyüş, dışarıda piknik, bisiklet sürmek ve açık hava sporları için uygun kalitede olduğu açıklandı.

FERHAT EROL KİMDİR?

Ferhat Erol 1979 Erzurum doğumlu, Kestel’de ikamet etmektedir. İlk, orta ve lise tahsilini Kestel'de, Lisans eğitimini İşletme Yönetimi bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise Politika Bilimi bölümünde tamamladı.

Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti ile Kestel'de kurucu gençlik kolları başkan yardımcısı olarak başladı. 2004-2007 yılları arasında gençlik kolları başkanlığı, 2011-2014 ana kademe tanıtım medya başkanlığı, 2014-2017 ilçe teşkilat başkanlığı ve son olarak AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcılığında görev yaptı. 

Birçok sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Kestel Belediyespor’da 10 yıl başkan yardımcılığı yaptı. Kestel İmam Hatipler Yaptırma Yaşatma Derneği'nin kurucusudur. BİHMED Kestel sorumlusu aynı zamanda eğitime destek platformu Kestel koordinatörlük görevinde bulunmaktadır. Kestel Gençlik ve Dağcılık Spor Kulübü'nün kurucu başkanı olarak gençlerin sporla buluşmasına öncülük etmektedir. Ayrıca, Türk Kızılayı Bursa Şubesi yönetiminde yer alarak sosyal yardım projelerine de destek vermektedir.

Yurt içi / yurt dışı ticaret yapan ve  inşaat sektöründe devam etmekte olan şirketinin yönetimindedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: Sosyal Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.