Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'e otopark ve sosyal yardımlar tepkisi! "Şov yaptınız"

AK Partili ve MHP'li belediye meclis üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ücretsiz cadde otoparkları uygulaması ve sosyal yardımlar konusunda atılmayan adımlar nedeniyle tepki gösterdi. AK Partili Ali Sait Adiloğlu'nun, "Çıktınız seçim vaadiyle şovunuzu yaptınız. "sözleri sonrası Meclis gerildi. İşte yaşananlar...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 09:37
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, cadde otoparkları ve sosyal yardımlar da gündeme geldi.

ÖKSÜZ: ELLE TUTULUR SOMUT BİR ADIM GÖREMEDİK

2025-2029 Stratejik Planı'nının ellerine Cuma günü geçtiğini ve yeterli inceleme yapamadıklarını söyleyen MHP Grup Sözcüsü Mehmet Öksüz, "Planı çok detaylı inceleyemedim. Seçim zamanı ihtiyaç sahibi emekli ve öğrencilere yardım kampanyası sizler tarafından taahhüt edilmişti ancak seçildiğiniz günden bugüne kadar elle tutulur somut bir adım göremedik. Otopark sorunu tüm Bursalıları ilgilendiren ve sevindiren bir konuydu. Ancak enine ve boyuna incelenmeden alınan bir karar olduğu için bugün yine sizler tarafından iptali gündemde. Gündemde olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Tüm bunlara bağlı olarak belediye personeliniz ve yetkililer tarafından hazırlanmış olan 2025-2029 Strarejik Planı umarız ki bundan önce almış olduğunuz Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir takım kararlar gibi değil bütün detaylarıyla incelenmiş, ortaya çıkacak olumlu-olumsuz yanları tespit edilmiş, Bursalı hemşehrilerimizin menfaatleri doğrultusunda hazırlanmış, gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir olur. Kamuoyunun, MHP grubu ve Cumhur İttifakı'nın buraya gelecek olan tüm konuların takipçisi olduğunu bilmesini istiyoruz. Biz planın tekrar detaylı olarak incelenmesini ve planın komisyona geri çekilmesini istiyoruz. Planın tekrar incelendikten sonra Meclisimize getirilmesini teklif ediyoruz." dedi.

BAŞKAN BOZBEY: ŞİKAYET VARSA ONA GÖRE KARAR ALMAK SORUMLULUĞUMUZDUR

Öksüz'ün otopark eleştirisine cevap veren Başkan Bozbey, "Evet cadde otoparklarını ücretsiz yaptık. Biz halkın temsilcileriyiz, bizi halk seçti. Eğer yapılan bir şikayet varsa onu yerinde incelemek, ona göre karar almak hepimizin sorumluluğudur. Anket yaparız ve neticede bir memnuniyetsizlik varsa orada başka bir çözüm ararız. Memnuniyet varsa o şekilde devam eder. Esnaftan ve vatandaştan, bazı yerlerde çok şikayet aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Neden ücretli değil diye? Durumu vatandaşın lehine ve menfaatine göre çözmek gibi bir sorumluluğumuz var." ifadelerini kullandı.

ADİLOĞLU'NDAN SİYASİ ŞOV ÇIKIŞI: BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL

Meclis'te söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu da, "Biz otopark konusunun buraya geleceğini size söylemiştik. Kendi kafanıza göre çıktınız otoparkları kaldırıyorum dediniz. Çıktınız seçim vaadiyle şovunuzu yaptınız. Şimdi geri adım atmak istiyorsunuz. Neymiş şikayet var. Şikayet olduğunu biz size zaten söyledik. Yapmayın, kaldırmayın dedik. Şimdi şikayet var diye kaldırıyorsunuz. Bu iş çocuk oyuncağı değil." dedi.

BAŞKAN BOZBEY: MAHKEMEDE GÖRÜRSÜN

Adiloğlu'nun 'şov' çıkışı Mecliste tansiyonu yükseltirken Başkan Bozbey'in araya girmesiyle konuşmasını tamamlayan, "Her seferinde sosyal yardımlarla ilgili sosyal yardım alanları suçluyorsunuz. Ayıp günah ya 50 bin kişiyi zan altında bırakıyorsunuz. Bugüne kadar 50 bin kişiye sosyal yardım dağıtıldı. Neymiş adaletli dağıtılmamış. Kimler faydalanmış da bunları getireceğim. Getirin artık ya bunları kimler almış. Bunlar ilgili bir sıkıntı varsa burada mı açıklayacaksınız yoksa mahkemeye mi gideceksiniz? " ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, Adiloğlu'na 'Mahkemede görürsün sen." yanıtını verdi. Adiloğlu da,  "O zaman burada konuşmayın, burada gündeme getirmeyin. Mahkemede konuşun, ben buna razıyım." diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.