Hava Durumu

Antalya'daki teleferik kazası sonrası Bursa Teleferik'ten açıklama! "Tüm kritik noktalarda..."

Antalya'daki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 17 kişinin de yaralanmasına sebep olan kaza sonrası Bursa Teleferik açıklama yaptı. Detachable Gondola sisteminde sürekli çalışan Bursa Teleferik, hattaki güvenlik önlemlerini ve olası bir kazada yaşanacak tahliye sürecini anlattı. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:34
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Antalya'daki teleferik kazası sonrası Bursa Teleferik'ten açıklama! "Tüm kritik noktalarda..."

Ramazan Bayramı'nın 3. günü meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan kazada önce direk devrildi, sonra kabinin tabanı koptu. Kabindeki 8 kişi metrelerce yüksekten düştü. Kaza sonrası bölgede çok sayıda ekiple kurtarma çalışması başlatıldı. 23 saat süren kurtarma operasyonuyla havada mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

BURSA TELEFERİK NE KADAR GÜVENLİ?

Bursa Teleferik, Antalya'daki teleferik faciası sonrası bursahakimiyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Bursa Teleferik, "Antalya'daki teleferik ile Bursa'daki aynı sisteme mi sahip? Ne gibi güvenlik önlemleriniz var?" sorularını şu ifadelerle yanıtladı:

Yağmur, kar, tipi gibi her türlü hava koşulunda çalışabilecek şekilde tasarlanan Bursa Teleferik sistemi, sadece rüzgârlı havada kesintili hizmet verebilir. 70 km/s rüzgâra dayanıklı sistem; otomatik izleme sürecinde 3 aşamalı uyarı da bulunur.

Otomatik kontrol sistemiyle her aşaması izlenen teleferik hattının tüm kritik noktalarında 2’şer teknik personel bulundurulur. Teknik sorun halinde, Acil Uyarı sisteminin sinyallerine paralel “tahliye prosedürü” uygulanır. Hatta bulunan elektrik motorları 3 dakika içinde görevini dizel motorlara devrederek, hattın hızla ilerletilmesini ve yolcuların ivedilikle tahliyesini sağlar.

RAKAMLARLA TÜNEKTEPE TELEFERİK TESİSİ VE BURSA TELEFERİK

Facianın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi 8 kişilik 24 kabin ile saatte 1200 yolcu taşıma kapasitesine sahipken Bursa Teleferik, 8 kişilik 140 adet kabin ile saatte 1500 yolcu taşıyabiliyor.

Tünektepe'nin hat uzunluğu 1.706 metre iken Bursa'daki teleferik hattının 9 kilometre.

Tünektepe'de seyahat süresi 8 dakika sürüyorken Uludağ'a teleferik ile 30 dk’da çıkılabiliyor.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.