Hava Durumu

48 yıllık şirketten Bursa'ya yatırım kararı! O ilçeye dev güneş santrali kurulacak

1976 yılından beri mağazacılık sektöründe faaliyet gösteren Gencallar, Bursa'da 20 dönümlük tarlada 1,25 MW’lık Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması için resmen harekete geçti. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 14:51
Kaynak: İsmail Karaduman
48 yıllık şirketten Bursa'ya yatırım kararı! O ilçeye dev güneş santrali kurulacak

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yeniyörük mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) santrali kurulması için adım atıldı.

Gencallar Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yasal zorunluluklar gereği Koza Çed Çevre Danışma Mühendislik Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne Proje Tanıtım dosyası (PTD) hazırlattı. 

PTD'si hazırlatılan proje için Bursa Valilliğince 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararı verildi.

- ELEKTRİK BARAJA VERİLEREK DAĞITILACAK

Hazırlanan tanıtım PTD'de projenin maliyetinin 22 milyon 500 bin TL olduğu belirtildi.

2,09 hektar alan içerisinde kurulacak GES'in kapasitesi 1,25 MW olacak.GES'te  2.288 adet (550 W) fotovoltaik panel ile 4 adet (330 kW) inverter yer alacak.

Yaz-kış ortalama günlük 4,6 saat güneş alacak GES kapsamında güneş enerjisi “Fotovoltaik Güneş Teknolojisi” ile fotovoltaik hücreler vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek.

Yıllık 1.779.740 kWh elektrik üretilmesi planlanan GES'ten elde edilecek elektrik enerjisi, en yakın baraya verilerek dağıtımı sağlanacak.

- ÜLKE EKONOMİSİ KAZANACAK

Proje Tanıtım Dosyası'nda GES'ten dolayı kalıcı çevresel etkiler ve zararlar beklenmediği belirtildi.GES projesi sonucunda doğal kaynakların ülke ekonomisine girdi olarak kazandırılacağı ve bölgede yeni istihdam olanakları açılmış olacağı ifade edildi.

- GENCALLAR HAKKINDA

Temelleri uzun yıllar önce Samsun’da küçük bir mağazada atılan Gencallar bugün perakende giyim sektörünün önde gelen isimlerinden biri haline gelmiştir. 1976 yılında Kadıköy’de ilk mağazasının açılmasını izleyen süreçte Gencallar, bugün 1.350.000’in üzerinde kredi kartı müşterisi ve yeni mağaza yatırımları ile büyümeye devam etmektedir.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.