Hava Durumu

Çileye dönüşen ücretsiz otopark raporu hazır; son kararı Bozbey verecek

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2024 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 08:13

Yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mustafa Bozbey’in ilk icraatlarından biri, Nilüfer belediye başkanlığı döneminden beri karşı çıktığı caddelerdeki otoparkların ücretsiz hale getirilmesi aylardan beri bazı bölgelerde çileye dönüştü.

Uygulamanın başlamasından sonra kentin yoğun olduğu bazı bölgelerde park yeri bulmak imkansız hale gelmesinde uygulamanın istismar edilmesinin de etkisi var.Kimi vatandaşlar sabahtan bıraktıkları araçlarını akşam saatlerine kadar, hatta günlerce cadde kenarına park ederken, esnaf da plastik kukalarda kendine tahsisli alan oluşturturdu. Araç sahiplerinin de aynı caddede turlayıp şimdi yer bulurum düşüncesi trafik yoğunluğunu attırtırken, ikili parklanmalarda görülmeye başlandı.

Oysa ücretli olduğunda, araçlar bir süre park edip gidince boş yer açılıyordu. Şimdi kent merkezindeki Atatürk, Setbaşı, Gazcılar, Darmstadt caddelerine girilemiyor bile. FSM ve Ahmet Taner Kışlalı bulvarında da aynı sıkıntılar devam ediyor.

2009-2019 yılları arasında MHP’den Osmangazi Belediye Meclis üyeliği yapan Cemil Aydın geçtiğimiz günlerde attığı mesaj ve fotoğraflarla sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Bursa’nın sorunlarını gündeme taşıyan ve adeta kent müfettişi gibi görev yapan Aydın, caddelerin durumunu yansıtan fotoğraf da eklediği mesajında, Uluyol’da daha önce iki şerit haline gelen parklanmanın üç şeride çıktığına ve trafikte zor anlar yaşandığına dikkat çekti. Aydın, ‘Zaman zaman sıkı denetimin uygulandığı cadde üzerinde ulaşım rahatlarken, denetimin olmadığı gün ve saatlerde hem sürücüler, hem esnaf hem de yayalar sıkıntılı süreç yaşamaya devam ederken, trafik bazen durma noktasına geliyor’ dedi.

Mayıs ayında konuyu gündeme getirdiğimde, Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 8 Mayıs’ta açıklama yaparak, ücretsiz otopark uygulamasının hayata geçirilmesinden sonra sahada görev yapan 118 personelin hem vatandaşı yönlendirdiği hem de alanda oluşabilecek olayların önüne geçtiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Görevlilerin mayıs ayı sonuna kadar hizmet vereceğini de ifade eden Beşli, ‘Mayıs ayı sonunda tekrar değerlendirmede bulunacağız. Revizyon konusunda bir karar vereceğiz. Esnafın, şoförün, görevlinin ve trafiğin vatandaşta oluşturduğu tepkileri ve beklentileri tespit ediyoruz. Biz de bu bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e rapor olarak sunacağız. Uygulamanın getirileri ve götürüleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağız’ demişti.

Burulaş Genel Müdürü Beşli’ye raporun son durumunu ve bununla ilgili gelişme olup olmadığını sorduk. Beşli, raporunun hazır olduğunu ve bugün yarın Başkan Bozbey’e sunacağını belirterek, ücretsiz uygulamanın devam edip etmemesiyle ilgili kararı başkanın vereceğini söyledi.

Bozbey, ne kadar verecek bilmiyorum ama dünyanın birçok büyük ülkesinde otomobillerin kent merkezine girmesini kısıtlayacak önlemler alınıyor. Bizdeki ücretli uygulama da buna kısmen de olsa katkı sağlıyordu. Cadde kenarındaki park ücretinin kaldırılması nedeniyle kent içindeki araç yoğunluğu arttı. Bazı bölgelerde uygulamanın yasal altyapısı hazırlanarak tekrar ücretli uygulamaya gidilmesi araç yoğunluğunun azaltılmasına fayda sağlayacaktır. Yasal alt yapı demenin nedeni, Bozbey, Nilüfer Belediye başkanı iken ücret alınmasının yasaya aykırı olduğu gerekçesini dile getirmişti.

SAVUNMA SANAYİ ULUDAĞ’DA BULUŞTU

Ülkemizin çevresini kuşatan ateş çemberi nedeniyle savunma sanayinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Özellikle de yerli ve milli savunma sanayi ülkenin en önemli beka konularından biri.

İş dünyasının en prestijli eğitim üslerinden biri haline gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Bursa Business School, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenen Savunma ve Havacılık Sektöründe Alt Yüklenici ve Tedarik Yönetimi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendirecek stratejilerin değerlendirildiği toplantıya Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TEİ ve TUSAŞ Genel Müdürleri, SSB ve vakıf şirketlerinden üst düzey temsilciler ile savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar katıldı.

Alt yüklenici firmaların beklentileri, talepleri ve sorunları tespit edilerek, çözüm önerilerine ilişkin ortak akıl çalışmaları yürütüldüğü program kapsamında ayrıca Savunma Sanayii Ödül Töreni, paneller ve ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye vizyonuna katkı sağlayan kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte prestijli etkinliklerle Uludağ’ı iş dünyasının buluşma noktası haline getirecek çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Bursa Business School projesini ortaya koyarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği “Uludağ’ı Davos yapalım” hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Burkay, “Anıtkabir’in mimarı Emin Onat ve ülkemizin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman Tomsu tarafından 1946 yılında tasarlanan tarihi ‘Kirazlıyayla Sanatoryumu’ uzun yıllardır metruk bir haldeydi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak burada Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı restorasyon projelerinden birini gerçekleştirdik. Kent hafızasında önemli bir yer tutan kültürel mirasımızı ‘Bursa Business School’ adıyla iş dünyamızın ve ülkemizin hizmetine kazandırdık. Ulusal ve uluslararası alanda tanınan üniversiteler ve kurumlarla işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdik. Dünyada INSEAD, Wilton Park, Harvard Business School gibi örnekleri olan bu yapı, yenilikçi eğitim programları ile sektör profesyonelleri ve üst düzey yöneticileri ekonomide yaşanan dönüşüm sürecine hazırlıyor.” diye konuştu.

“Bursa’da artık nitelikli eğitimlerin, üst düzey toplantıların ve zirvelerin düzenlendiği, sağlıklı yaşam programları ve konaklama hizmetleriyle ekonomimiz için değer üreten güçlü bir merkezimiz var.” diyen Başkan Burkay, merkezin sadece kış aylarında değil 12 ay boyunca Uludağ’ın bir cazibe merkezi olması için çalışmaya devam edeceklerini ve önümüzdeki süreçte yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte prestijli etkinliklerle Uludağ’ı iş dünyasının buluşma noktası haline getireceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.