Bursa kamu yatırımlarının tamamlanması konusunda en şanssız kentlerden biri. Kent Meydanı- Terminal arasındaki tramvay hattı neredeyse 7 yılda tamamlanabildi. 2012 yılında temeli atılan hızlı tren inşaatı ise sanırım alanında rekor kıracak. Emek- Şehir Hastanesi hafif raylı sistem inşaatı ise ha keza ihale iptalleri nedeniyle sürekli tartışma konusu oldu. Başka kentlerin inşaatlarının bir-iki yılda tamamlanarak hizmete açılmasını kıskanarak izliyoruz.
İnşaatı bir türlü tamamlanamayan ve hayırsever iş insanı Celal Sönmez’in de katkı sağladığı bitmeyen kamu yatırımı kervanına Şehir Hastanesi standartlarında, bin 315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi de eklendi.
İnşaatın durmasını geçen hafta hastane önünde basın toplantısıyla gündeme getiren İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Yerel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde, “3 ay içinde hasta kabulüne başlıyoruz” dediğini hatırlatan Türkoğlu, “Hastanenin yapımının durdurulmasıyla birlikte, hem hastane için alınan milyonlarca liralık malzemeler adeta çürümeye terk edildi hem de yüzlerce çalışanın hak mağduriyetleri oluştu. Bütün bunların sorumlusu kim ya da kimler” diye sordu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği 12 maddelik soru önergesi veren Türkoğlu, hastanenin yapımının durdurulmasıyla birlikte, hem hastane için alınan milyonlarca liralık malzemelerin adeta çürümeye terk edildiğini hem de yüzlerce çalışanın hak mağduriyetlerinin oluştuğuna dikkat çekti.
‘Bursa Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatında bugünlerde sessizlik ve sahipsizlik hakim. Ne yapılacağı ve nasıl bir yol izleneceğine ilişkin yetkililerden de kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmıyor’ diyen Türkoğlu, Bakan Memişoğlu’dan inşaatın durma neredeni, inşaata neden zaman yeniden başlanacağı, yüklenici firmanın iflas edip etmediğini, mağdur olan çalışanların durumunu, inşaatın yeniden ihale edilip edilmeyeceği, edilecekse ne zaman tamamlanacağı sorularını yönetti.
Sağlık Bakanının bu önergeye vereceği yanıtı merakla bekliyoruz. Çünkü Şehir Hastanesi açıldıktan sonra bir ölçüde giderilen başta yoğun bakım olmak üzere birçok alanda sıkıntıların yeniden başladığını görüyoruz. Özellikle kentin batı bölgesinde Çekirge dışında hastane olmaması da poliklinik hizmetlerinde vatandaş şikayetlerini arttırıyor.
DÖRDÜNCÜ KEZ YÜZEREK BOĞAZI GEÇTİ, YENİ ROTA KAPAKLI-MUDANYA
Aydınlar Ocağı Bursa Şube Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde yüzme konusundaki başarılarıyla gündeme gelmişti.
İstanbul ve Çanakkale boğazlarını yüzerek geçen Hasanoğlu’nun iki yıl önce Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivalinde düzenlenen 16’ncı Meis - Kaş Yüzme yarışına katılarak 7,1 kilometrelik mesafeyi 2 saat 41 dakikada geçmesinin ardından Batı Trakya Türk Birliği Spor kulübünün bayrağıyla çektirdiği fotoğraf ve verdiği mesajla Yunanlıları ayağa kaldırmıştı.
Geçen yıl da lise öğrencisi olan kızı Asya ile birlikte Çanakkale Boğazını geçen Hasanoğlu yüzmeyle ilgili başarılarını bu yılda sürdürdü.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Samsung ana sponsorluğunda, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer 26 kamu kuruluşu, özel kurum ve sivil toplum örgütünün iş birliği ile gerçekleştirilen 36. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılan Hasanoğlu, İstanbul Boğazı’nın dördüncü kez yüzerek geçti.
Yarışmaya katılan 1.967 erkek, 869 kadın, 2 bin 836 yüzücü, Asya’dan Avrupa’ya kulaç attı.
İstanbul Boğazı’nda 6,5 kilometrelik mesafeyi bir saatte tamamladığını ve önümüzdeki günlerde yeniden Çanakkale Boğazı’nı geçmek için kulaç atacağını söyleyen Hasanoğlu, yeni hedefinin Gemlik Körfezi’nden Kapaklı-Mudanya arasında yüzmek olduğunu söyledi.
FERHAT HOCA ÇEVRECİ YELEĞİNİ GİYDİ GENÇLERLE ÇÖP TOPLADI
Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, geçen ay Türkiye Çevre Ajansı başkanlığına atanmıştı. Üniversitedeki öğretim üyeliğinin yanı sıra SETA Vakfı’nda da görev yapan ve alanıyla ilgili birçok araştırmaya imza atan Pirinççi, ilk açıklamasında ‘Daha hızlı ve güçlü adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz’ mesajını vermişti.
Ulusal çevre strateji ve politikaları doğrultusunda çevrenin ve yeşil alanların geliştirilmesine, iklim değişikliğine karşı mücadele çalışmalarına ve döngüsel ekonomiye geçişe katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Çevre Ajansı’nın yeni başkanı Pirinççi, ajans ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Mersin, Bursa, Aydın, Samsun ve Kocaeli’deki gençlik kamplarında çevre eğitimi verdi ve ardından gençlerle birlikte çevreci yeleğini giyerek çöp topladı.
Pirinççi, eğitim ve çöp toplama çalışmalarını sosyal medya hesabından fotoğraflarla paylaşarak, ‘Gençlerimizin belirli bir seviyenin üstünde çevre bilincine sahip olduklarını görmek gerçekten çok güzeldi’ mesajını verdi.