Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel seçimler sonrası Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktığı yol kenarlarına otoparklardan ücret alınması uygulamasına son vermişti.
Önceleri olumlu karşılanan bu karar, uygulama sırasında sıkıntılara neden oldu. Park ücretsiz olduğu için günlerce aracını aynı yerde tutanlar olduğu için kentin önemli caddelerinde sıkıntılar yaşandı. Bunun üzerine BURULAŞ’a rapor hazırlatan Bozbey, kararını değiştirerek, otoparkları yeniden ücretli hale getirdi.
Bu kararla otopark tartışmalarının sona erdiğini tahmin ediyordum ama dün akademisyen bir okurumuzdan gelen mesajla BURULAŞ’ın otopark ücretleriyle yeni bir gelişmeyi de öğrendim.
Bilindiği gibi BURULAŞ, Sabiha Gökçen ve İstanbul hava limanlarına BBBUS’la seferler düzenliyordu. İstanbul hava limanı seferleri buradaki işletmenin izin vermemesi üzerine kaldırıldı. Sabiha Gökçen ise devam ediyor. Bu hat belki de BURULAŞ’ın tek kar ettiği güzergahta bir yılda bir milyonun üzerinde yolcu taşınıyor.
Bu hattı kullanan yolcular için Bursa Şehirlerarası Otobüs terminalinde 24 saat ücretsiz otopark imkanı sağlanıyordu. Ancak bu uygulama kaldırılarak, yerine bulmaca gibi karmaşık bir sistem getirildi. İlk 48 saat ücretli, ikinci 48 saat ücretsiz, ikinci 48 saatlik ücretsiz dilimin ardından saatli ücret uygulamasına geçildi.
Günübirlik seyahat edenler için eski uygulamanın çok güzel bir hizmet olduğunu hatırlatan akademisyen okurumuz, sitemlerini şu sözlerle ifade etti:
‘Önceki gün gerçekleştirdiğim seyahat sonrasında otopark görevlisi bunun değiştiğini ifade etti ve ücret ödemek durumunda kaldım. BURULAŞ'ın sitesine girdim ve inceledim. Sessiz sedasız öyle bir değişiklik yapılmış ki, bu hizmeti çok az kişi kullanabilsin diye uğraşmışlar ve çok dolambaçlı şartlar koyarak bu hizmetin kullanımına neredeyse son vermişler. Otoparkları ücretsiz yapacağım diyerek gelen bu yönetime bu davranışın yakışmadığını düşünüyorum’
Okurumuz haklı.
Hemen yanı başımızda olan Yenişehir Havalimanı’nı her yere sefer yapılmadığı için zaten kullanamıyoruz. Sefer olmadığı için de Sabiha Gökçen, Bursa’nın hava ulaşımı kapısı haline geldi ve hatta teşvik ediliyor. Bir yandan teşvik edilirken, diğer yandan otoparklardan ücret alınmasına son verilmemesi haksız bir uygulama olduğuna inanıyorum.
DR. ESGİN VE ALTEPE’YE AK PARTİ’DE ÖNEMLİ GÖREV
27’inci dönem AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, bir dönem parlamentoda göreve yapmasına rağmen Bursa’nın sağlık, turizm ve ulaştırma alanlarındaki yatırımlarını takip etmenin yanı sıra AK Parti’nin görevlendirmesiyle birçok ilin koordinatör vekilliğini de yapmıştı.
Dün peş peşe Bursalı siyasetçilerin AK Parti yönetimindeki görevlendirme haberleri geldi. Dr. Esgin de geçmişteki koordinatörlük görevlerindeki başarısından dolayı olsa gerek teşkilat başkan yardımcılığı görevine atandı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran Dr. Esgin, görevlendirmeden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’e teşekkür etti.
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç ile Nazım Maral da Faruk Acar’ın başkanlığını yaptığı Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığına getirildi. Kılıç da yaptığı açıklamada, ‘Bu kutlu davada bizlere verilen bu önemli sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız’ mesajını verdi.
Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığına atandı.
İYİ PARTİ’Lİ TÜRKOĞLU JAPONYA’DA
Son aylarda yaptığı açıklamalarla gündemde yer alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu Japonya’ya gitti. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda yer alan Türkoğlu, Komisyon üyeleriyle birlikte Tokyo’daki incelemelerine Türkiye Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul’u ziyaret ederek başladı.
Başkanlığını Osmaniye Milletvekili Derya Yanık’ın yaptığı Türkoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 parlamenter, çocuk hakları, dijital platformlarda çocuk istismarı, doğal afet mağduru çocuklar ve denetim mekanizmaları gibi konularda tespit ve incelemeler yapacak.
141 YILLIK TÜRK OKULUNA BURSASPOR FORMASI
Recep Altepe’nin büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Balkanlar ve özellikle de Kuzey Makedonya ayrı bir öneme sahipti. O yıllarda yaptığımız Üsküp gezisinde 1884 yılından beri Türkçe eğitim veren Tefeyyüz Okulu’nu görmek birlikle seyahat ettiğimiz Bursalı iş insanlarını heyecanlandırmıştı. Bir buçuk asırlık tarihe sahip okulun ihtiyaçları iş insanları tarafından karşılanmış, Bursa’nın eğitim duayeni Gıyasettin Bingöl, okula akıllı tahta hediye etmişti.
Geçen hafta sona Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk Üsküp’teydi. Bozbey ve Öztürk de, 1884 Yılında Hilmi Beg Derala tarafından yaptırılan ve Osmanlı Devleti’nin satın alarak “Tefeyyüz İptidai Okulu”na çevirdiği ve bugün halen eğitim veren Tefeyyüz İlkokulu’nu ziyaret etti. Ülkenin tek Türkçe eğitim veren okulu olan, 1100 öğrencinin eğitim gördüğü ve Türk diline sahip çıkan bu köklü eğitim kurumunu ziyaret eden Bozbey ve Öztürk, okul Müdürü Salaydin Zekir’e Bursaspor forması hediye etti.
Bozbey ve Öztürk, RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke ve RUMELİSİAD yönetimi ile birlikte, Çayır İlçe Belediyesi'ni de ziyaret ederek Belediye Başkanımız Visar Ganiu ile de bir araya geldi. Tarihi köprüden geçerek Üsküp çarşısında da dolaşan Bozbey ve Öztürk, Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’u da ziyaret etti.