Hava Durumu

Vali Demirtaş bugün ayrılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2024 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 14:06

Üst düzey devlet memurluğu zor zanaattır. Bir oradasınızdır, bir burada. Eski dönemlerin göçebeleri gibi. Çocuklarınız bir yerde okula başlar, okul bittiğinde belki de üçüncü yerdesinizdir.

Mesleğe başladığımda Bursa Valisi Sevgili Tuğrul Karasarlıoğlu ağabeyin babası Mehmet Karasarlıoğlu’ydu. Mehmet Karasarlıoğlu, emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşmişti.

Onun üstüne tam 17 vali ile çalışma imkanım oldu. Bazıları ile dost olduk, bazılarından uzak durduk, bazılarına da ısınamadık.

En uzun süre kalan valimiz Zekai Gümüşdiş’ti. Hepimizin ağabeyi, babası gibiydi. Bursa’daki bütün muhtarların isimlerinin tek tek bilirdi. 1980 Darbesi döneminde de o vardı. O dönemler gazeteler çıkmazdan önce Işıklar Askeri Lisesi’ndeki sıkıyönetim komutanlığına giderdi. Zekai Gümüşdiş valimiz de emekli olduktan sonra Bursa’daydı. Birçok ortamda onunla ve yakın mesai arkadaşı dostu eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Barışık ile karşılaşır ve sohbet ederdik. İkisi de ışıklar içinde uyusun.

Erdoğan Şahinoğlu’na baktığınızda adeta devlete bakıyor gibiydiniz. Tam anlamıyla bir devlet adamı vardı karşınızda.

Necati Çetinkaya’yı unutamam. Tek tip kıyafetli Çin ordusu gibi bir koruma ordusu ile gezerdi.

Orhan Taşanlar, Fenerbahçeli Orhan ağabeydi. Kafasına koyduysa leb derdi, leblebi demezdi. Hep halk içindeydi. Onunla anımız çoktur.

Nihat Canpolat’ta kent ile ve bizlerle sıcak ilişkiler kuran bir valiydi. Onunla bir kitap hikayemiz de vardır.

Oğuz Kağan Köksal valimiz son elli yılda valilik konutunda gazetecilere kahvaltı veren ilk isimdi. Orayı da bu vesile ile görmüş olmuştuk.

Ali Fuat Güven valimiz de Bursa sosyal yaşantısı içinde olan, valilik sonrası Bursa’ya yerleşen ve halen Bursa’da olan bir isimdi.

İzzettin Küçük valimiz Bursa’ya geldi kısa bir süre sonra FETÖ darbesiyle karşılaştık. Darbeden sonraki günlerde bir akşam yemekte beraberdik. Darbeyi nasıl öğrendiğini anlatmıştı.

Bendeniz bir süre sanki görevimmiş gibi Bursa’ya gelen valileri ziyaret edip, hoş geldiniz dedikten sonra Bursa ile ilgili kısa sunular yapardım. Bunu niye yapardın, diye sorarsanız yanıtını ben de bilmiyorum.

1923’den günümüze Bursa’mıza 39 vali hizmet etti. Aramızda olanları saygıyla, olmayanları rahmetle anıyorum. Bursa için yaptıklarına teşekkür ediyorum.

VALİ DEMİRTAŞ AYRILIYOR

Bilindiği gibi 10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Bursa valiliğine atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 16 Ağustos 2024 tarihli ve 32634 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Mahmut Demirtaş'ın yerine atanan Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa'nın yeni valisi oldu.

Valimiz Mahmut Demirtaş, bugün saat 10.00’da Heykel Valilik önünden yeni görev yerine uğurlanıyor.

Kendisi Bursa’da kısa bir süre görev yaptı. Oğuz Kağan Köksal’dan sonra Bursa Valiliği yapıp, Emniyet Genel Müdürü olan ikinci isim oldu.

Vali Demirtaş, kısa süre kaldığı Bursa’da Bursa sosyal yaşantısı, Bursa iş dünyası ve Bursa akademik dünyası ile iyi ilişkiler kurdu.

Sorun çıkaran değil, sorun çözen bir yaklaşım içinde Bursa’da çalıştı. Bursa onu sanıyorum öyle anımsayacak.

Ben kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisi ve ailesine de sağlıklar diliyorum.

Güle güle valim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.