Hava Durumu

TÜRKONFED yönetiminde 5 Bursalı

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2024 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 08:03

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu olan TÜRKONFED 2004 yılında kuruldu. Bu yıl kuruluşunun 20’nci yılını kutlayan TÜRKONFED’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Ana Rota Eğitim” teması ile düzenlendi.

Swiss İstanbul Bosphorus‘da yapılan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in bir kez daha seçilerek güven tazelediği toplantıya konfederasyonun üyesi Bursa merkezli MARSİFED 15 delegesi ile katıldı.

TÜRKONFED bu genel kurulda tüzük değişikliği yaparak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu  olan adını Türk İş Dünyası Konfederasyonu olarak değiştirdi ama kısa adı olan TÜRKONFED’i değiştirmedi.

Konuşmasına kongreden bir gün önce kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı ile başlayan Sönmez, “Türkiye’de kadınlar ekonomik, siyasi ve toplumsal hayata katılım konusunda dezavantajlı. 2019 yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarının sadece yüzde 3’ü kadındı. 31 Mart seçimleri için açıklanan adaylara baktığımızda da tablonun pek değişmeyeceğini görüyoruz. Oysa cinsiyet eşitsizliği, ülkemizi kalkınma yolunda geriye çeken eşitsizliklerden biri” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Sönmez, Türkiye’nin yeni bir kalkınma hamlesini başlatmak için gereken 7 maddelik yol haritasını şöyle sıraladı:

“Makro iktisadi istikrar oluşturulmalıdır. Yatırım ortamı iyileştirilmelidir. İş dünyasının, özellikle de KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşümleri desteklenmelidir. Hukuk devleti güçlendirilmeli, yargı bağımsızlığı güvence altına alınmalıdır. Uluslararası normlara ve sözleşmelere uygun hareket edilmelidir. Eğitim sistemi, çağın gerektirdiği becerilere ve yetkinliklere uygun hale getirilmelidir. Her türlü eşitsizlikle mücadele edilmelidir.”

MARSİFED delegelerinin katıldığı toplantıda yeni dönemde MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ve MARSİFED Başkan Yardımcısı Kenan Işık TÜRKONFED Yönetim Kuruluna seçilirken, yedek yönetime MARSİFED Başkan Yardımcısı Murat Kaya ve MARSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Şeyda Şençayır seçildi.

TÜRKONFED’in yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum.

------ -------- -------- -------------------

ABİDİN USTA BUÜ’DE

Abidin Usta 60 yıla yaklaşan lezzet yolculuğunda Bursa’nın önemli tad merkezlerinden biri.  1967 yılında Tuzpazarı’nda açılan ilk Abidin Usta restoranına, cumartesi günü Uludağ Üniversitesi içinde bulunan Görükle Şubesi, 6. şube olarak eklendi.

Ayrıca bu kurum Örnek Yemek Sanayi olarak 300’ün üzerinde çalışanıyla 230 noktada 24 bin kişiye her gün yemek sunuyor.  Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nda her gün sunduğu 50 çeşit yemeği ve 80’aşkın çalışanı bulunuyor.

Cumartesi yapılan açılış programına, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem Bursa Milletvekili Ali Kul, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve akademisyenler,  Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile siyaset ve iş dünyasının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Törende Abidin Usta Osmanlı Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun konuşmalarının ardından açılış yapıldı.

İyi işler diliyorum.

---- ------ ------ --------

BDT’NİN YOĞUN PROGRAMI

Bursa Devlet Tiyatrosu’nu bu hafta çok yoğun bir program bekliyor.  “Meraki, 12,13,14,15 Mart tarihlerinde saat 20.30’da ayrıca 16 Mart tarihinde 15.00 ve 20.30’da Ahmet Vefik Paşa sahnesinde sahne alacak.  “Harikalar Mutfağı” ise 12 ve 17 Mart tarihlerinde 14.00’de,  aynı sahnede.

Sonum Başlangıcımdır”, oyunu ise 12,13,14,15 ve 16 Mart tarihlerinde saat 18.00’de Feraizcizade Oda Tiyatrosunda tiyatroseverlerle buluşacak.

Yalan Makinası” Diyarbakır, “Şair, Şiir, Şuur Mehmet Akif Ersoy“ Kırklareli ve Edirne turnesine çıkıyor.

BDT’ye kolay gelsin diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.