Hava Durumu

RUMELİSİAD’da bayrak Murat Evke’de

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2024 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 08:20

Kentimizde 2006'da RUMELİSİAD Vehbi Varlık başkanlığında kuruldu. Daha sonra 2010 yılında bir kriz yaşandı ve bünyesinde kopmalar oldu. O dönem Şahap Aktaş başkan olup, derneği toparladı ve kurumsal bazı ilkeler oluşturdu.

2018 yılında RUMELİSİAD bünyesinde yine Şahap Aktaş'ın girişimleri ile RUMELİSİAD Girişim A.Ş. kuruldu. Bu yapı öncelikle ülkemizde üretilmeyen stratejik bir ürünü üretmek amacıyla yola çıktı. Süreçte gereken kamu desteğini görmeyip, konusu ile ilgili yönetmelikler değişince bu girişiminden vazgeçip, çalışma alanını sürdürülebilir tarım teknolojileri üzerine kaydırdı.

RUMELİSİAD bugün 11 farklı Balkan ülkesinden 300'ün üzerinde üye, 43 farklı sektörde 30 binden fazla çalışan, 38 farklı ülkede milyonlarca dolarlık yatırım ve 146 farklı ülkeye yönelik 1,5 milyar doları aşan ticaret hacminin temsilcisi konumunda.

Evet, geçtiğimiz günlerde Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (RUMELİSİAD), seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Zarif Alp, görevini Murat Evke’ye devretti.

KİMLER VARDI?

Derneğin 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı, Podyum Davet’te gerçekleştirildi.

RUMELİSİAD’ın Olağan Genel Kurul Toplantısına AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Bora Akın, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Demiröz, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa Bosna Sancak Dernek Başkanı Yusuf Öztürk, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakır, RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar katıldı.

MURAT EVKE NE DEDİ?

Genel Kurulda bir konuşma yapan RUMELİSİAD’ın yeni Başkanı Murat Evke, özetle şunları söyledi:

“Kurulduğumuz 2006 yılından beri etkinliklerimizi sürdürürken 300'den fazla üyemizle, Balkan kökenli iş insanları olarak her sektörden hem özel hem kamuda görevli temsilcilerimizle güçlü, büyük ve katma değeri yüksek bir aile oluşturduk.

Balkanlar, zengin kültürel mirası, dayanışma ruhu ve girişimcilik geleneği ile tanınan bir coğrafyadır. Bizler, bu mirası yaşatmak ve geliştirmek ve gelecek nesillere bunu aktarabilme arzusunu taşıyoruz.

RUMELİSİAD bir taraftan Balkanlar ile ekonomik iş birliklerini sağlarken, aynı zamanda kültürel bağlarımızı güçlendirerek, dayanışma ruhunu yaymak ve yeni nesillere bu değerleri aktarmayı gerçekleştirme hedefinden hiç şaşmamıştır.

RUMELİSİAD Vakfımızın hak ettiği yere gelmesi ve daha çok öğrenciye ulaşıp dokunabilmesi için gerekli desteğe devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde, özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik projelere ağırlık vereceğiz. Çünkü biliyoruz ki, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve kadınlarımızın desteklenmesi, toplumumuzun kalkınmasında büyük bir rol oynayacaktır. Eğitim, girişimcilik ve sosyal sorumluluk alanlarında daha fazla etkinlik düzenleyerek, bu hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız.

Ayrıca, uluslararası bağlantılarımızı güçlendirmek ve RUMELİSİAD'ı global bir aktör haline getirmek için çalışmalara hız vereceğiz. Yurt dışında yaşayan Rumeli kökenli vatandaşlarımızla daha sıkı bir iletişim kurarak, kültürel ve ekonomik bağlarımızı pekiştireceğiz.”

RUMELİSİAD YENİ YÖNETİMİ

Öte yandan, RUMELİSİAD’ın genel kurulunda Divan Başkanlığı’nı Erol Kılıkçıer, Divan Başkan Yardımcılığını Gökhan Molla ve yazmanlığı ise Kerem Kahveci yapar. Murat Evke Başkanlığındaki 2024-2026 dönemi yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu Asil: Murat Evke, Ali Mutlu, Fahrettin Arabacı, Ümit Okyay, Ebru Yıldırım, Ersin Birnican, Mahir Elbir, Ceren Oğul, Ali Kaan Çiftçi, Muzaffer Loyan, Akın Vatansever.

Yönetim Kurulu Yedek: Gülben Ardahan Çetin, Ahmet Ortakçı, Gökhan Molla, Nesrin Erdem, Gürcan Bayraktar, Dinçer Suyabakan, Nilüfer Taşan, Naime Kaşmer, Emrah Şimşek, Reha Tosun, Mümin Kırcalı.

Denetleme Kurulu: Metin Yaran, Eyvaz Yılmaz, Serhat Aytı.

Disiplin Kurulu: Erkut Ocak, Eliz Güney, Beyza Bayrakçı.

MURAT EVKE KİMDİR?

Kosova Prizren kökenli bir aileden gelen Murat Evke 1967 Bursa doğumlu. Bursa Anadolu Lisesi ardından Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.

1994-1998 yılları arasında aileye ait firmalarında ticaretle uğraştıktan sonra 1999 yılında eşi Bio. Dr Elif Evke ile birlikte EVKE Yapı‘yı kurdu. Halen mimar müteahhit olarak çalışmalarına devam ederken oluşturduğu Evke Grubunda da Genel Koordinatörlük görevini yürütüyor.

Evke Yapı, EVAK Gıda Restaurant Lojistik, ELCE Organizasyon Tasarım, Arşitektonik AŞ, EVKE Grubu bünyesinde bulunuyor.

2018 senesinden itibaren Olea İçecek ile kendisine ve aileye ait arazilerden ürettiği zeytin ve zeytinyağ ticaretine başladı. 2019 mart ayı ile 2024 Mart ayları arasında 5 yıl süre ile Nilüfer Belediyesi meclis üyeliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yaptı.

Halen, BUSİAD, TUGİAD, BUMİAD ve UNESCO Bursa Derneği üyesi. Aynı zamanda da Bursaspor Kulübü kongre üyesidir.

SON SÖZ

Murat Evke özelinde RUMELİSİAD’a ve yeni yönetimine başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.