Hava Durumu

Nice 50 Yıllara Şerif Arı ve Arılar

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2024 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 07:58

Şerif Arı, Bursa iş dünyasının ve Bursa sosyal yaşantısının çok yakından tanıdığı bir isimdir. Mesleki kariyerinin dışında gönüllü olarak yer aldığı Rotary’de, BUSİAD’da, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nde, Bursaspor’da, Bursa YMM Oda’sında ve içinde olduğu diğer STK’larda hep verici pozisyonlarda oldu.

Mansur Olson, “Ulusların yükselişleri ve çöküşleri” isimli eserinde STK’ları değerlendirirken genelde iki sınıflandırma yapar. STK’ları kendi pastalarını büyüten STK’lar ve toplumun pastasını büyüten STK’lar olarak değerlendirir. Şerif Arı, hep içinde olduğu STK’larda toplumun pastasını büyüten anlayış içinde hareket ederek, yukarıda belirttiğim gibi hep verici noktada oldu.

ŞERİF ARI KİMDİR?

Şerif Arı 1950 yılında Bursa’da doğdu. İlkokulu bitirdiği yıl 12 yaşında bir muhasebe bürosunda çalışmaya başladı. O büronun sahibi ona “Senin yazın çok güzel. Facit’i de iyi kullanıyorsun. Yarım gün okullar açılınca okuluna git, yarım günde burada çalış” dedi. Bugün 74 yaşındaki Şerif Arı 64 yıldır aynı heyecanla çalışıyor.

Şerif Arı 1965 yılında Bursa Ticaret Ortaokulu’ndan birinci olarak mezun oldu. 1968 yılında Bursa Ticaret Lisesini de birinci olarak tamamladı. BTL Mezunlar Derneği Başkanı rahmetli Mutlu Uraz’dan aldığı okul birincisi ödülü olan saat hala onun en değerli eşyaları arasında.

1968 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandı. Bu okulu da ilk 10 derece içerisinde bitirdi.

1974 yılı onun için çok kritik bir yıldı. 1 Haziran 1974’de 23 gün sonra eşi olacak Fahrünnisa Arı ile birlikte Fahrünnisa – Şerif Arı Adi Ortaklığı muhasebe ve müşavirlik bürosu açtılar.

Kısa zamanda Atatürk Caddesindeki mağazaların çoğunluğuna hizmet veren büro oldular. Daha sonra OSB’deki firmalar eklendi. Bursa’da bilgisayarla defter yazan ilk büro oldular. Şerif Arı o dönemi “O bilgisayarı arsa fiyatına aldık. Ancak, müşteriler artınca kısa zamanda amorti ettik. Ayrıca, 45 yıldan bugüne aralıksız sirküler yayımlayan Türkiye’de ilk büroyuz.” diye anlatıyor.

ŞERİF ARI ANLATIYOR

Şerif Arı 50 yıllık öyküsünü şöyle anlatıyor:

“Büyük firmalarımız artınca 01.11.2000 yılında TTK’na göre bağımsız denetim yapan Arılar Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’yi, 19.06.2002 yılında tam tasdik yapan Ş.A. Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’yi kurduk. Arılar Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. dünya çapında bağımsız muhasebe ve danışmanlık firmaları ağı olan Nexia International üyesidir.

Maliye Bakanlığından 4 vergi müfettişi transfer edip, ortak yaparak yönetimimizi kuvvetlendirdik.

Son birkaç yıl hariç 40 yıl Bursa’daki binlerce mükellef içerisinde ilk yüze girerek vergi şampiyonları arasına girdim.

Bu süre 100’ün üzerinde stajyer yetiştirerek SMMM Belgesi almasında imza sahibi olduk. Bir bu kadar denetçi yetiştirdik.

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Kamu Gözetim Kurumu’ndan ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan denetim belgelerimiz bulunmaktadır.

50. yılımızda 50 mesai arkadaşımla 100 firmaya tam tasdik denetimi ve 80 firmaya da bağımsız denetim hizmeti vermekteyiz.

Mükelleflerimizin çoğunluğuna 48-40-30 yıldır hizmet veriyoruz. Çok sayıda firmamız Türkiye’nin ilk 500 firma listesinin başlarındadır. Aralarında Türkiye’de ve Avrupa’da bilinen markalar ve ihracat şampiyonları ve yabancı ortaklı firmalarımız bulunmaktadır.

Bu büyük ve değerli firmalara yıllardır hizmet vermekten mutlu ve gururluyuz.

50. yılımızı 29 Haziran 2024 akşamı büro arkadaşlarım ve eşleriyle yemekte kutladık. 10-20-30 yılını dolduran personelimize hediyeler vererek 50. yıl pastasını kestik.

Bu ay çok duyduğum şu cümle çok hoşuma gidiyor. Nice 50 yıllara.

SON SÖZ

Şerif Arı meslek yaşantısındaki (öğrencilik yıllarındaki çalışmaları hariç) 50 yılı eşi ve ortağı Hayrünisa Arı, diğer iş ortakları ve çalışma arkadaşları işe birlikte geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldikleri özel bir gecede kutladı.

Şerif Arı son olarak şunları söylüyor:

“50. yıl deyince şu hususu da eklemek istedim. Haziran 1974 ayında büro açılışımızla aynı günlerde evlendik.

Yoğun işlerimizin arasında 3 kızımız, 3 damadımız ve 7 torunumuz oldu.

Başarılı olduğumuzu söyleyenlerin ifadesiyle işimiz ve 15 kişilik çekirdek ailem ile Dünya’nın en zengin insanlarından biriyim.”

Şerif Arı ve Arılar’a uzun ve sağlıklı yıllar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.