Bir sosyolog olmaya gerek yok. Bilimsel ve analitik düşünebilen herkes, içinde yaşadığımız toplumda süratle kutuplaştığımızın farkındadır.
Hegel zıtların birliği ilkesinden söz eder. Ona göre temel ilkelerden biridir. Bunun çıkış noktası Herakleitos’a yani MÖ 500 yılına kadar uzanır.
O şöyle der : “Eğer karşıtlıklar arasındaki savaş olmasaydı hiçbir şey olmazdı. Kozmos karşıtlıkların savaşının meydana getirdiği bir uyumdur.”
O zaman diyeceksiniz ki kutuplaşma iyi bir şey!
Ama Herakleitos devam eder:
“Karşıt olan şeyler bir araya gelir ve uzlaşmaz olanlardan en güzel uyum doğar. Her şey çatışma sonucunda meydana gelir.”
Kutuplaşma zıtların birliği gibi algılanmasın. Çünkü kutuplaşma 2 fikir, nesne veya herhangibi bir şeyin zıt yönde hareket ederek birbirinden uzaklaşması olarak tanımlanır.
Evet, burada hangi kutuplara ayrıldığımızı sıralamanın alemi yok. Ortada olan gerçek, dinleme özürlü olan bir toplumun uzlaşmaya ne kadar uzak olduğudur.
Bu noktada siyasete büyük görev düşmektedir.
UİB’den seminer
Uludağ İhracatçı Birlikleri üyelerine yönelik eğitimlere aralıksız devam ediyor. UİB tarafından düzenlenen son eğitim semineri “2023 Hedef Yolunda İhracatta/İthalatta Yerinde Gümrükleme Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Semineri” oldu.
Eğitmen Mehmet Kut tarafından verilen eğitime, çok sayıda ihracatçı firmanın temsilcisi katıldı.