Hava Durumu

Global Leaders Summit 2024’de 2 Bursalı

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2024 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 08:11

18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da Global Leaders Summit 2024 / Global Liderler Zirvesi düzenlendi.

Ana teması Liderlik / Yönetim / Gelecek – Ekonomi – Finans – Dijital – Teknoloji ekseninde “Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek” olarak belirlenen Global Liderler Zirvesi 2024’ün açılış konuşmasını T.C. Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat yaptı. Zirvede ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de birer konuşma yaptılar. Şimşek “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Bu zirvede 2 de Bursalı konuşmacı vardı. Global Leaders Summit 2024’de Liderlerin Gelecek Beklentileri, Sürdürülebilir Bir Geleceğe Ne Kadar Hazırız? Öneriler, Aksiyon Planları Paneli’nde konuşmacı olarak SÜTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Başkan Yardımcısı Duygu Yılmaz yer aldı.

Konuşmasında sürdürülebilir bir geleceğin bugün atılan adımlara bağlı olduğuna dikkat çeken, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, toplantıda özetle şunları söyledi:

“Gıda sektörü olarak hem bugünkü kaynaklarımızı koruyarak geleceğe taşımak, hem de 25 yıl sonra 10 milyara ulaşacak dünya nüfusunun daha sağlıklı ve yeterli beslenebilmesini sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Tarımsal üretimi artırırken, doğayı tahrip eden değil, doğayı besleyen bir yaklaşım benimsemek zorundayız. Asıl mesele toprağı, su kaynaklarını ve biyolojik çeşitliliği koruyarak bu verimliliği sağlamak”

Ayrıca zirvede TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, CEO'ların Teknoloji ve Sürdürülebilirlik Ajandası; Türkiye'de ve Globalde Geleceğe Nasıl Hazırlanıyoruz? Öngörüler, Beklentiler panelinde bir konuşma yaptı.

Bir bağlamda Bursa’nın adını duyuran 2 konuşmacımızı da kutluyorum.

----- ----- ----- -----

B&B Duo Hacettepe’yi coşturdu

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, yeni öğrencilerin üniversiteye başlamalarını yerleşkedeki Beytepe Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserle kutladı.

Şef Prof. Burak Tüzün yönetimindeki sezonun ilk konserinde Türkiye'nin ilk "elektro çello" ikilisi, "B&B Duo" ismiyle bilinen Burç Balcı ve Murat Başman'a Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Klasik Batı ve Türk müziği, rock ve pop müziği harmanlayan ikili, senfonik düzenlemelerinin büyük çoğunluğunu besteciler Utar Artun ve Mustafa Kemal Saydam'ın yaptığı eserleri seslendirdiler.

Bu değerli Bursalı viyolonsel ikilisi olarak, bildiğiniz gibi BBDSO’nun da sanatçıları. "B&B Duo" ismiyle bilinen Burç Balcı ve Murat Başman, Beytepe’de 7000 kişilik amfitiyatroda Ankara'yı coşturdular.

İki değerli sanatçımızı da kutluyorum.

Dileğim benzer bir çalışmanın Bursa ayağının gerçekleşmesi.

------ ------ ------ -----

Yusuf Ziya Yüce’yi kutluyorum

Yusuf Ziya Yüce uzun süredir tanıdığım UEDAŞ’ın Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nü yapan bir başarılı kardeşimiz.

Kendisi ile ilk Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nde tanışmış sonrasında da UEDAŞ ‘da defalarca bir araya gelmiştik. Aynı zamanda bilgi birikimlerini üniversite ve liselerde verdiği derslerle de paylaşıyor.

Business Life ülkemiz iş dünyasının saygın dergilerinden. Bu kurum uzunca bir süredir her yıl geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin en etkili 50 CEO’su, CFO’su (Finans), CHRO’su (İnsan Kaynakları) ve CCO’sunu (Kurumsal İletişim) seçiyor.

Sevgili Yusuf Ziya Yüce de son 3 yıldır Business Life’in Türkiye’nin en etkili 50 CCO’su (Kurumsal İletişim) listesinde yer alıyor.

Yüce, mutluluğunu sosyal medya hesabından şöyle paylaşmış:

“Business Life tarafından düzenlenen En İyi CCO'lar listesinde bu yıl da yer almanın onurunu yaşıyorum. Sektörün duayen isimleri tarafından yapılan seçimlere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da layık görünmekten büyük mutluluk ve gurur duydum.
Jüri Başkanı üstat Salim Kadıbeşgil başta olmak üzere tüm jüri üyelerine ve iş dünyasının en önemli ulusal yayınlarından Business Life'a çok teşekkür ederim.”

Kendisini gönülden kutluyorum.

Önemli bir başarı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.