Konu şu: "Pazartesi günü Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi'nde ilk ders yapıldı. Online olarak gerçekleştirilen ilk dersi Prof. Dr. Yaşar Bilgin verdi."
Bu konu ne kadar ilgi çekebilir ki? Zaten tıp, hekimlerin dışında kimsenin anlamadığı bir konu. Yaşar Bilgin'i de kaç kişi tanır ki! deyip geçebiliriz. Ama biraz duralım. Size biraz Prof.Yaşar Bilgin'den söz edeceğim.
Önce popüler tarafından söz edeyim.
Bilgin Hoca, eski Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in doktoruydu. Bu değerli hocamız 1988'de Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın kurucusudur. Tıp eğitimini Almanya ve Amerika'da tamamlayan Prof.Dr. Yaşar Bilgin, Kardiyoloji alanında profesör ve 2002 yılından beri CDU Hessen yönetim kurulunda ve Alman Entegrasyon Zirvesi Üyesidir. Aynı zamanda Türk Alman Sağlık Vakfı kurucu başkandır. Bilgin halen Gießen Üniversitesinde başhekim olarak görev yapıyor ve Almanya'daki ilk ve tek kültürlerarası hastanenin başkanıdır.
Burası önemli Almanya'daki ilk ve tek olan Kültürlerarası Sağlık Merkezi 2015 senesinden Türk-Alman Sağlık Vakfı ve Dr. Yaşar Bilgin'in başkanlığında kuruldu. Merkezde Almanca yanı sıra Türkçe, Arapça, Kürtçe, İngilizce, Zazaca konuşulmakta. Almanya'da bir ilk olan bu merkez sadece Türklere değil herkese açık bir şekilde sağlık hizmeti vermekte. Böylece merkez göçmenler için önemli bir sığınma yeri oluşmuştur. Merkez 2019 senesine kadar 70 ülkeden gelen 4 bin hastaya hizmet vermiştir.
Ayrıca, Hessen Eyaleti Başbakanın himayesindeki 2005 yılından beri verilen İbni Sina Ödülü'nün kurucusu da Bilgin Hoca'dır.
GELECEĞİN HEKİMLERİNE İLK DERS
BUÜ Tıp Fakültesi Amfisi'nde düzenlenen oryantasyon programına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştığoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dekan Yardımcıları ve akademisyenler katıldı.
Fakültedeki ilk derste online bağlantı ile öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak
"Dünyanın yaşamakta olduğu pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildi. YÖK Başkanlığı'mızdan gelen öneri doğrultusunda hibrit olarak eğitim öğretimimize devam edeceğiz. Elbette hiçbir model yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz de bize hasret kaldı. Ülke olarak yaşadığımız bu zorlu süreci en iyi şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Bu dileklerle yarıyılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Oryantasyon programına katılan ve öğrencilere ilk dersi veren Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin ise şunları söyledi:
"Bugüne kadar Almanya'ya gelerek tıp eğitimi alan gençlerimizin çoğu başarılı oldu. Almanya'da, Türkiye'de eğitim görmüş çok sayıda doktor var. Hepsi de başarı ile işlerini yapıyor. Almanya'daki sağlık sistemi ile Türkiye karşılaştırıldığı zaman; gerçekten son yıllarda Türkiye'de yapılan sağlık yatırımlarının çok iyi olduğunu söylemek isterim. Bu arada doktorluk para kazanmak için değil, gönülden yapılacak bir meslektir. "
Geleceğin hekimlerine başarılı bir eğitim yılı diliyorum. Ve onlara hep duyacakları bir deyiş ile sesleniyorum:
"Primum non nocere/Önce zarar verme"