Hava Durumu

Bursalı Reverans görücüye çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2022 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 08:20

Rahmetli Ali Durmaz’ın 1956 yılında temelini attığı saç işleme makinaları, raylı sistem teknolojileri, izolasyon ve yalıtım malzemeleri başta olmak üzere bir çok alanda faaliyet gösteren ve Türkiye'nin makine sektöründeki köklü firması olan Durmazlar Holding, 2020 yılında ülkemizin ilk tramvay ihracatını gerçekleştirmişti.

Ali Durmaz’ın kurduğu, süreçte büyüttüğü Durmazlar Holding bugün çocukları Fatma Durmaz Yılbirlik, Hüseyin Durmaz ve Sinan Durmaz ile birlikte dünya pazarında çeşitli sektörlerde önemli aktörlerden biri konumunda.

Dün Berlin’de 20-23 Eylül 2022 tarihleri arasında sürecek olan Berlin InnoTrans Fuarı(InnoTrans, Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen, Uluslararası Raylı Sistem Teknolojileri Fuarıdır. Messe Berlin tarafından organize edilen InnoTrans Berlin, Otomobil, Ticari araçlar, Raylı sistemler, Motosiklet, Bisiklet sektörlerindeki katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.) başladı. Bu fuarda da Durmazlar yeni ürünleri ile yer aldı.

Polonya'daki Olszytn Belediyesi'nin 2018 yılında açtığı tramvay ihalesini kazanan Durmazlar Holding 2020’de 12 adet tramvay aracı ihraç etmişti.

Şimdi ise bu ihracata bir yenisi daha eklendi. Romanya’ya ihraç edilecek Reverans Berlin Fuarı’nda görücüye çıktı. Konu ile ilgili paylaşımında Durmazlar Raylı Sistemler İşletmesi Genel Müdürü Burhan Çakır şunları söylüyor:

“Bugün sizlere ailemizin yeni üyesini tanıştırayım. Adı “Reverans” . Polonya’dan sonraki ikinci ihraç durağımız olan Romanya pazarı için özel olarak tasarlandı. Bir yıl önce sadece bir stil çizimiydi. Bugün artık yolcularını ağırlamak üzere neredeyse hazır. Romanya Reşita halkı ile buluşacağı günü bekliyor.

Onunla VR deneyimi eşliğinde tanışmak ve yolculuk isterseniz 20-23 Eylül 2022 tarihleri arasında Berlin InnoTrans fuarında salon 4.2/350’de bulunan standımızda sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız.”

Yerli ve Milli kavramlarının her boyutunu bünyesinde barındıran Reverans’ın yolu açık olsun.

BEBKA’NIN ANKETİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 08.02.2006 tarih ve 26074 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5449 sayılı “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun”un 3. maddesine dayanılarak Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda 14 Temmuz 2009 tarih ve 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruldu. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlandı.

BEBKA; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur.

BEBKA bir süredir internet üzerinden ‘Başarılı Projeler Anketi’ gerçekleştiriyor. Şimdi bu ankete başvurular 30 Eylül’de sona erecek.

Çalışmayla, BEBKA projelerinin farkındalığının artırılması ve proje yazma kültürünün geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) web sitesinde devam eden ‘Başarılı Projeler Anketi’ için oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Değerlendirme Kurulu’nun kararı ile sonuçlar, kamuoyuna duyurulacak.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TR41 bölgesinde 2010’dan bu yana 390 projeye 750 milyon destek verdiklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak şunları söyledi:

“Bölgemizde bugüne kadar birçok projeye destek sağlayarak, kalkınma adına önemli işlere imza attık. Destek verdiğimiz bu projeleri ödüllendirilerek, kamuoyunun yürüttüğümüz faaliyetler hakkında bilgilendirilmesini amaçlıyoruz.

Anket çalışmasıyla bölgemize hizmet sunan proje sahiplerimizin onurlandırılmasını ve proje yazma kültürünün geliştirilerek bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Sonuçları heyecanla bekliyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.