Hava Durumu

Benim Kariyer Hikayem

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2024 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 07:52

Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, 19 Ocak 1993'te kuruldu. 29 Kasım 1994'te charter alır. Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, geçen yıllarda çok sayıda guvernör yardımcısı ve bölge görevlisinin yanı sıra üyesi Ahmet Gürmeriç vesilesiyle guvernör kulübü de olur.

Kurulduğu 1993 yılından bu yana, eğitimden sağlığa, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya, çevre bilincinin oluşturulmasına, barış ve anlaşmazlıkların çözümüne, toplumun her kesimini ilgilendiren konularda fayda yaratan projeleri hayata geçirir.

Şöyle bir anımsamaya çalıştığımızda şunlar aklımıza gelir:

Bursa ve çevresinde yaşanan leylek ölümlerini en aza indirmek amacıyla, Eskikaraağaç’tan başlayarak, Uluabat Gölü çevresindeki farklı köylerde, leyleklerin yuva yapabilmeleri için elektrik hatları kuşlara zarar vermeyecek hale getirilerek platformlar yerleştirilir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi bursiyeri kız öğrencileri hayata hazırlamak amacıyla beslenmeden, hukuka, kişisel gelişimden, sağlığa farklı konuları kapsayan eğitim projesi olan Hayatıma Sahip Çıkıyorum projesi bu yıl üçüncü kez yapılacaktır.

Rotary Toplum Birliği Projesi kapsamında; Ayten Bozkaya Ortaokulu, Alara İlköğretim ve Ortaokulu, Alaattinbey Özel Eğitim Meslek Okulu’na belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde mekan düzenlemeleri, eksik malzeme teminleri, öğrenci ve velilere yönelik eğitimler, sağlık taramaları yapılır ve bu destekleri devam eder.

Uluslararası Rotary Vakfı ve Amerika’dan bir kulüpten destek alarak ortak proje şeklinde, rüzgar erozyonuna karşı mücadele çalışmaları kapsamında Konya-Çumra’da ağaçlandırma projesi ile set oluşturulur.

Almanya’dan bir Rotary Kulübü ile ortak proje kapsamında, Bursa – Ahmetköy’de, Ege Orman Vakfı yönlendirmesiyle 6 bin kızılçam fidanı dikerek “Rotary Barış Ormanı” oluşturulur.

Yine Almanya’dan bir Rotary Kulübü ile ortak proje kapsamında, tanımlanan ihtiyaçlar çerçevesinde Karacabey Devlet Hastanesi’ne tıbbi ölçüm cihazları temin edilir.

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin güney kesiminde çıkan büyük orman yangınları sonrası BALKANSİAD ile ortak gerçekleştirilen destek projesi kapsamında, yangında geri dönüşsüz şekilde yandığı İlçe Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilen zeytin ağaçları kayıplarına karşılık, Marmaris Hisarönü Köyü sakinlerine 1600 adet 1,5 yaş zeytin fidanı ulaştırılır.

BENİM KARİYER HİKAYEM

Şimdi ise Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, üniversite öğrencisi gençlerin kariyer planlamasına yön vermek üzere kolları sıvar. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile bu yıl ilk kez imzalanan protokol çerçevesinde Ekim ayında başlayacak olan “Benim Kariyer Hikayem” Kariyer Sohbetleri Projesi ile kulüp üyesi, farklı meslek uzmanı Rotaryenler, üniversite düzeyindeki öğrencilerle, öğrencilik sonrası kariyer hikayelerinin nasıl şekillendiğini paylaşarak, gençlere vizyon kazandırmayı ve çalışma hayatı için motivasyon oluşturmayı hedefler.

Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, “Rotary Sihri” dönem sloganından feyz alarak bu kez de üniversite öğrencisi gençlerin kariyer hikayelerinin şekillenmesi sürecine sihirli bir dokunuşla ışık olmak üzere yola çıkıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bünyesinde burslu öğrenim gören ve/veya yurtlarında konaklayan üniversite öğrencilerine yönelik olarak planlanan 8 seminerlik program, kulüp üyesi Klinik Psikolog / Psikoterapist Ayşe Gavas Aslan yürütücülüğünde gerçekleştirilecek.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursa Şube Başkanı Süheyla Kaplan ile ÇYDD Yönetim Kurulu Saymanı Nuray Akbaş ve Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü Dönem Başkanı Gökmen Geyik, 9 ay sürecek program kapsamında, 16 meslek uzmanı, kulüp üyesi Rotaryen’in görev alacağı “Benim Kariyer Hikayem” projesinin iş birliği protokolünü imzalar. Her iki derneğin başkanı da bu eğitim sürecinin öğrencilere sunacağı faydadan duydukları memnuniyeti dile getirirler.

“Kariyer Sohbetleri”nde, hikayesini paylaşacak Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü Üyesi Rotaryenler şunlar:

“Rtn. Hasan Candan – Makina İmalat – Sanayici / Geçmiş Dönem Yerel Yönetici, Rtn. Yılmaz Aytekin – Otomotiv - Makina Mühendisi / Profesyonel Yönetici, Rtn. Fatih Koştu – Gayrımenkul – İş İnsanı, Rtn. Tayfun Tunçezer – Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi, Rtn. Özkan Kamiloğlu – Tarım – Ziraat Mühendisi / Sanayici, Rtn. Davut Göktaş – Tarım – Ziraat Mühendisi / Profesyonel Yönetici, Rtn. Nizam Sezer – Makina İmalat – Sanayici, Rtn. Mert Baran – AR&GE Mühendisi, Rtn. Mehmet Asil Demirsar – Avukat, Rtn. Yeşim Çarıkçı Bayram – Avukat / Arabulucu, Rtn. Hamdi Dizdar – Tekstil Üretim – Sanayici, Rtn. Sezgin Ünal – Maden - Maden Mühendisi / İş İnsanı, Rtn. Uğur Tuğalan – Plastik – Sanayici, Rtn. Gökmen Geyik – Sigorta – İş İnsanı, Rtn. Uğur Karataş – Sağlık – Doktor / İş İnsanı, Rtn. Şahin Zeteroğlu – Sağlık – Prof. Doktor.”

SON SÖZ

Rotary kulüpler kuruluş felsefeleri gereği amaçlarını şöyle ifade eder:

“Bütün değerli teşebbüslerin temeli sayılan hizmet idealinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi,

Tanışıklığın bir hizmet fırsatı olarak geliştirilmesi ve değerlendirilmesi, İs ve meslek hayatında yüksek ahlak standartlarının teşviki, bütün yararlı mesleklerin değerinin tanınması ve takdir edilmesi ve her Rotaryen’in kendi işini ve mesleğini, topluma bir hizmet fırsatı sayarak yüceltmesi,

Her Rotaryen’in ‘Hizmet ideali’ni kişisel hayatında, iş ve meslek hayatında ve toplum hayatında uygulaması, Hizmet İdealinde birleşmiş iş ve meslek adamları arasında Dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle Uluslararası anlayışın, iyi niyet ve barışın geliştirilmesi, olarak tanımlanır.”

Evet, Rotary bu Hizmet İdeali’ni şu cümle ile mottolaştırır:

“Kendinden Önce Hizmet!”

Topluma katkı koyan herkese teşekkür ederken, kurulduğu günden beri Hizmet İdealleri’ni yaptıkları projelerle hayata geçiren Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü’ne de başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.