Hava Durumu

2. BALKANTÜRKSİAD Başkent Buluşması

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2024 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 08:14

BALKANTÜRKSİAD (Balkansiad) 2011 yılında Naci Şahin tarafından kuruldu. O günden bu yana sırasıyla Naci Şahin (20.10.2011-15.03.2014), Aytuğ Onur (15.03.2014-12.03.2016), Levent Bilek (12.03.2016-30.03.2017), Berat Tunakan (30.03.2017-05.04.2021) tarihleri arasında başkanlık görevini sürdürdüler.

2021’den bu yana da bu görevi Fatih Şakir sürdürmekte.

BALKANTÜRKSİAD, 13 yıllık yolculuğunda çeşitli projelere imza attı, çeşitli Balkan Ekonomi Zirveleri düzenledi, Balkanlar’la Bursa’nın ekonomik ilişkilerinin gelişmesi noktasında adeta bir mekik diplomasisi yürüttü. Ve kendi içinden bir de vakıf çıkardı. Öğrencilere burslar verdi.

BALKANTÜRSİAD’ın iki yıl önce başlattığı BALKANTÜRKSİAD Başkent Buluşması’nın ikincisi perşembe günü Ankara’da gerçekleşiyor.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir 2 yıl önce geleneksel hale getirilmesi planlanan bir buluşma başlattı. Başkent Buluşmaları. Bu buluşmalarda BALKANTÜRKSİAD üyeleri Ankara’daki Balkan Ülkeleri büyükelçileri, konsolosları ve Ticaret Ataşeleri ile bir araya geliyor. Karşılıklı bilgi alışverişi oluyor. İlk buluşma Atakule Event Hall’de gerçekleşmişti. Bursa Milletvekilleri de bu etkinliğe katılmıştı.

Etkinliğin ikincisi perşembe günü 19.00’da Ankara Divan Otel’de yapılacak. Bu yılki ikinci toplantı daha geniş bir yelpaze içinde adeta çıta atlattırılarak gerçekleştiriliyor.

Ankara’daki Balkan ülkeleri büyükelçi ve ticaret ataşelerinin dışında, o ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları da davetli. Ayrıca kapsam biraz daha genişletilerek, bazı Orta Avrupa ülkeleri, Özbekistan ve Hindistan diplomatları da davet edildi.

KİMLER KATILIYOR?

Bu etkinliğe davetli birçok isim olacak. Bu isimlerden bazıları şöyle:

“T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatıh Kacır, Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı Ivan Stoılkovıc, Kosova Başbakan Yardımcısı Emılıja Redzhepı, Kosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Cumhurbaşkanı Balkanlardan Sorumlu Başdanışmanı Sabri Demiri, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Mırsada Cholakovıc, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Aunguel Tcholakov, Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvıtanovıc, Karadağ Ankara Büyükelçisi Perısa Kastratovıc, Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Yovan Manasıyevskı, Moldova Büyükelçisi Dmıtrı Croıtor, Romanya Ankara Büyükelçisi Stefan Tınca, Kosova Ankara Maslahatgüzarı Emelina Hoxha, YTB Başkanı Abdullah Eren, TİKA Başkanı Serkan Kayala, Balkan Ülkeleri Bursa Fahri Konsolosları, POTİAD - Polonya Türkiye İş Adamları Derneği, ATİAD - Avrupalı Türk İş İnsanları Derneği (Düseldof), TDU - Berlin Almanya.”

Etkinliğe ayrıca Bursa Milletvekilleri, Bursa İlçe Belediye Başkanları, Bursa’dan ve ülke genelinden bazı önemli STK Başkanları da davetli.

SON SÖZ

Ben öncelikte BALKANTÜRKSİAD’ın bu girişimini değerli buluyorum. Geleneksel hale getirilme arzusu da sürdürülebilirliği noktasında önemli.

Fatih Şakir özelinde BALKANTÜRKSİAD yönetimi ve üyelerine başarılar diliyorum.

Dileğim bereketli bir buluşma olması.

------- --------- -------- ------

Bugün Ben Anlatıyorum’da, Yeşilova var

Kal Der Bursa Şubesi geçtiğimiz yıl yeni bir etkinliğe imza atmıştı. Bu etkinlik kapsamında “Bugün Ben Anlatıyorum” başlığı altında iş dünyasının önemli isimleri ve/veya kurum temsilcileri öykülerini paylaşıyor.

Daha öncesinde TOFAŞ, Coşkunöz, Karsan, Yalçın Aras, Dr. Mehmet Levent Sevik (Göbeklitepe’yi anlatmıştı) öykülerini paylaştılar.

Bugün ise Kal Der Bursa Şubesi’nin “Bugün Ben Anlatıyorum” söyleşilerinin konuğu Yeşilova Holding Kurucusu ve TALSAD Başkanı Ali İhsan Yeşilova.

Saat 16.00-18.00 arasında Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, 'Yarım Asırlık Tutku’ konu başlığı ile konuşmacı olarak katılacakkendi başarısı öyküsünü paylaşacak.

Dinlemenizi öneririm. Disiplin, büyük emek, asla vazgeçmemek; doğru adımlar, doğru seçimler, doğru insanlar ile yanlışa sapmadan sıfırdan nasıl varlıklı olunabileceğinin somut bir örneğini bulacaksınız bu söyleşide.

Kayıt yaptırmayı unutmayın.

Meraklısına link: https://lnkd.in/dAQ8rAnK


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.