Hava Durumu

Sayın Bozbey, Karagöz ve Kılıç Kalkan?

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2024 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 08:06

Merhaba dostlar; köşemizi dikkatle izleyen okurlarım çok. Örneğin bu mail'i 31 Mart yerel seçimleri öncesi yayınlamıştım. Aynı gün, Osmangazi Bld. eski Bşk.Sn.Mustafa Dündar ve teknik ekibinden bir kişinin söz konusu noktada inceleme yaparken gördüğünü de diğer bir okurum iletmişti.

Ancak Sn.Dündar seçimi kaybedince yaptığı inceleme sonuç vermedi..

Geçenlerdoe bu kez bir başta okurum, konuyu anımsattı ve Büyükşehir Bld.Bşk.'mız Sn.Mustafa Bozbey'in dikkatine sunmak için o yazımızı tekrar gündeme getirmemi rica etti.

Bakalım Sn.Bozbey duyarlılığını bu konuya da gösterecek mi?.

"Bursa'nın iki kez Dünya Şampiyonu olmuş ekipleri var. İki şampiyonlukta da

imzalar; ünlü kılıç kalkan oyunumuza ait. Onurumuzdur onlar.

Ve yine kabirleri Bursa'daki dünyaca ünlü Karagöz ve Hacivat gölge oyunları da bu kentin en önemli simgeleri.

Yunanlı'lar Karagöz-Hacivat gölge oyunumuzu sık sık sahiplenme gayretinde. Elbet çok üzücü. Kılıç kalkan oyunumuzu beceremiyorlar ama söyleyeceklerim var.

Sözümü, şehrimizin çeşitli yerlerinde parklara konan Bursa tabelalarına

getirmek istiyorum.

Madem iki kez dünya şampiyonu kılıç kalkan ekiplerimiz var, madem Yunanlılar'ın sahiplenmeye çalıştığı Karagöz-Hacivat gölge oyunlarımız var da kentin bu iki onurunu canlandıran desen-motif gibi unsurlar bu tabelaların yanlarına-uçlarına niye konmaz?.

Hemen her şehirde bu tür tabelalara o kentin ünlü simgeleri konuyor. Meyveler, vb. gibi, neler var neler?. Kalp emojileri de eksik değil.

Yerli-yabancı konuklar önlerinde fotoğraf çektiriyorlar. Görüyoruz. Bursa'daki tabelaların ise sadece birkaçına lale motifi var. Bence büyük eksik!.

Rahmetli Mustafa Tahkatıran'ın 1956'da kurduğu ve Fransa'nın Nice kentindeki ülkeler arası folklor yarışmasında 'Dünya Şampiyonu' olan Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibinin başarıları unutulamaz.

Yıllar sonra İngiltere'deki yarışmalarda bu kez folklor sevdalısı Bursalı kılıç kalkancılarımız başka bir yarışmada yine dünya şampiyonu olmuştu.

Nice'teki ilk dünya şampiyonluğu sonrası Tahtakıran ekibinin kazandığı büyük bir kupa, fotoğraflar, başarı belgeleri ve alınan ödüller Tayyare Sineması karşısında o yılların Yeni Karamürsel Mağazası'na ait geniş vitrinlerinde sergilenmişti. Bursa'lılar da haftalarca vitrinlerdeki başarı belgelerini büyük bir gururla izlemişti. Bilenler bilmeyenlere lütfen anlmatsın..

Diyeceğim bu kadar değerli dostlar.

Umarım Bursa sevdalısı Sn.Bozbey önerimizi olumlu karşılar..

TEŞEKKÜR PANOSU

KARABATI KALPLERİ FETHETTİ:- "Karacabey'lilerden Belediye Başkanımız Sn.Fatih Karabatı'ya çok teşekkür. Başkan dar gelirliler ve öğrencilerin yararlandığı modern-çiçek gibi bir lokanta açtı. Yemekler çok ucuz. Yararlanan çok..

Sağol Fatih Başkan, bu sefer de gönülleri fethettiniz." -Karacabeyli bir grup

CUMARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ...

Değerli okurlarım; gönderdiğiniz mail ve fotoğraflarla oluşan köşemiz bugün bu kadar.

Önümüzdeki cumartesi günü yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun..

Bana ulaşan ileti ve görselleriniz sırasıyla yayınlanıyor. Sorunsuz, sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler dilerim.. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.