Hava Durumu

'Gittiğimiz kadar ödeyelim..'

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2024 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 08:06

Erdal Bey merhaba;

Gazetenizdeki köşeniz aracılığı ile Bursa'da yaşayan çoğu insanımızı ilgilendiren önemli bir konuyu dile getirmek istiyorum.

Biliyorsunuz; ulaşım ücretlerine büyük bir zam geldi ve BursaRay 20 TL. oldu. Bu ücret Bursa Uludağ Üniversitesi - Kestel arası yolculuk yapan bir yolcu için çok uygun bir rakam.

Fakat BursaRay ile bir istasyon giden yolcu ile 35 istasyon giden yolcu da aynı fiyatı ödüyor.

Ben İstanbul'da okudum. Orada ve tüm büyük şehirlerde 'gittiğin kadar öde' sistemi vardır. Bursa'da da 4, 8, 12 durak gibi kademeli ücret artışının olduğu bir sistem olmalı.

Örneğin 4 durak 10 TL ama Üniversite-Kestel arası gibi uzun yolculuklar 25-30 TL civarı bir ücret olup denge sağlanabilir.

Bu konuyu Büyükşehir Belediyesi'ne de ilettim ama henüz sonuç alamadım.

Gazetenizdeki köşenizde yayınlayıp gündeme getirebilirseniz çok memnun olurum.

İyi günler dilerim." -Selçuk AZAR

40 DERECE SICAKTA BENİ DIŞARI KOVDU

"Dün (2 Ağs. 2024) Bursa SGK'na gittim ama gitmez olaydım. Kurum önünde bomboş duran bir futbol sahası büyüklüğüne yakın alan var. Buna rağmen içeri hiçbir şekilde araç almıyorlar.

Yüzde 59 bedensel engelli olduğum için bişey demezler düşüncesiyle bir boşlukta içeri girdim. Bunu gören görevli, büyük bir suç işlemişim gibi koşarak geldi ve derhal dışarı çıkmamı söyledi.

Engelli kimliğimi gösterdim, 'hava 40 derece sıcak. Yapma, etme' dedim ama faydası olmadı ve acımayıp dışarı kovdu. Dışarıda da park yeri bulmam çok zor oldu. Ben 34 yıl devlet memurluğu yapıp geçen yıl emekli olan bir Sayman'ım.. Müdürlük de dahil, Devletimin çeşitli bir çok kademesinde görev aldım.

Muhasebe Müdürlüğü de yaptığımdan katıldığım kurs, seminer ve etkinliklerde, bize devamlı 'Boğazından haram geçmiyorsa, hiç çekinmeden insanların işlerini derhal halledin. Zorluk çıkarmayın, kolaylaştırın' dediler.

SGK'nın ilgili personelini kınıyorum. Yetkililerin yerinde olsam, koskoca alanı mermer benzeri taşla kaplayıp çimlendiririm. Süs ağaçları ekerim. Hiç değilse yeşil Bursa'mıza yakışan bir görüntü olur. Ve içeri araç alınmaması için de bu mantıklı bir gerekçe olur.

Benzeri konularda SGK İl Müdürlüğü'ne ücretsiz danışmanlık hizmeti verebilirim.

SGK İl Md.'nün dikkatine sunarım." -Halil ALTIN

TEHLİKELERİN AYRI BİR KAYNAĞI OLUYOR

"Osmangazi Belediyesi geç kalınmış olsa da verdiği bir kararla ilçedeki metruk halde ve tehlike saçan binaların yıkımına başladı.

Muradiye semtimizdeki Kocanip Mahallesi, 12. Bayır Sokak No:14/2'deki binada yerle bir oldu..

Tehlike saçan binanın yıktırılmasından memnunuz.

Ancak yıktırılan binadan geriye moloz yığınları ve inşaat atıkları kaldı. Bunlar da şimdilerde ayrı bir tehlikenin kaynağı. Çünkü küçük çocuklar bu inşaat atıkları arasına girip çıkıyor, oyun oynuyor.

Aynı şekilde bazı kişilerin de buralara girip çıktığına tanık oluyoruz.

Gerekli önlemlerin alınması ricamızla."- Semt sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.